Sofie van der Wel

Begeleiden

Wanneer iemand een ongeval krijgt, staat zijn of haar leven op z’n kop. Los van de nare ervaring en de emotionele impact, is het verhalen van de letselschade ook complex en tijdrovend. Bij een letselschadeprocedure is zorgvuldige begeleiding noodzakelijk, want het kan ervoor zorgen dat iemand ook emotioneel niet verder kan. Als belangenbehartiger kun je op zo’n moment veel voor iemand betekenen.

Positiviteit

Ik vind het belangrijk dat cliënten worden gehoord, goed worden geïnformeerd en goed worden geadviseerd. Zo krijgen cliënten na afronding van het traject niet alleen waar zij recht op hebben, maar kunnen zij ook een vervelend hoofdstuk afsluiten. Dat is uiteindelijk waar het om gaat: met de blik vooruit weer hoopvol de toekomst tegemoet. Ik vind het erg waardevol dat ik als belangenbehartiger kan bijdragen aan het geven van een hoopvolle toekomst met een vooruitziende blik. Positief in zo’n letselschadetraject staan is voor de cliënt niet altijd gemakkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het traject voor mijn cliënt draaglijker kan maken door steeds met alle betrokken partijen in gesprek te blijven en mijn cliënt goed van alle stappen op de hoogte te houden. Daarbij is vertrouwen in een goede afloop en een luisterend oor bieden van groot belang.

Bevlogen

Al vele jaren werk ik als belangenbehartiger in de letselschade wereld. Sinds medio 2022 werk ik bij Wijs Letselschade vanaf het kantoor Rotterdam. Duidelijke communicatie en doorpakken is toch wel de Rotterdamse mentaliteit. De Rotterdamse mentaliteit is ook kenmerkend voor de bevlogenheid waarmee ik de belangen van mijn cliënt behartig. Dit zocht ik ook in een kantoor en dat heb ik bij Wijs helemaal gevonden.