Hoe vind ik een belangenbehartiger die bij me past?

In het kort
  • Het is belangrijk om een belangenbehartiger te vinden die bij jou past
  • Een betrouwbare belangenbehartiger staat ingeschreven bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)
  • Als je de website doorneemt of belt voor een vrijblijvend gesprek kom je er al snel achter of het een match is
  • Hulp van een belangenbehartiger is over het algemeen kosteloos, dus als je kosten moet betalen, is dat vaak een teken dat er iets niet in orde is
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Hoe vind ik een belangenbehartiger die bij me past?

Op 21 november 2019 werd tijdens de Letselschaderaadsdag door minister Dekker het Nationaal Keurmerk Letselschade aangekondigd. Want helaas zijn er nog te veel partijen in de markt die denken geld te verdienen over de hoofden van mensen die gewond zijn geraakt bij een ongeval. Een goede ontwikkeling dus met als doel “het kaf van het koren” te scheiden.

Maar ook het verhaal van een nieuwe cliënt maakte indruk op ons. Hij was ook in het verleden al een keer betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval. In zijn zoektocht naar een belangenbehartiger die bij hem paste, raakte hij zo de weg kwijt dat hij bij dit ongeval uiteindelijk besloot het maar zelf met de verzekeraar af te handelen.

Hij vertelde dat hij in een tijd waar er van alles op hem af kwam, op zoek was naar een belangenbehartiger die zocht naar een goede oplossing, samenwerking en harmonie. Wat hij vond waren websites met teksten als: “wij vechten voor de maximale vergoeding”, “wij halen het onderste uit de kan”, “pitbulls”.

Jammer! Hieronder een paar tips hoe je de belangenbehartiger vindt die bij je past:

  • Ga altijd eerst op zoek naar een betrouwbare belangenbehartiger. Een betrouwbare belangenbehartiger is een belangenbehartiger die staat ingeschreven bij het Register Letselschade (straks Nationaal Keurmerk Letselschade) of LSA.
  • Bezoek de website of neem telefonisch contact op met het kantoor dat is aangesloten bij het Register Letselschade of LSA dat jij hebt uitgezocht. Past wat er staat of wat je hoort bij jou?
  • Een website waar alleen maar mooie termen staan maar waar je niet kan zien wie er werken of waar ze bij zijn aangesloten zijn doorgaans geen betrouwbare belangenbehartigers maar zogenaamde leadgenerators. Dit zijn websites die proberen zo veel mogelijk klanten binnen te halen en deze vervolgens “verkopen” aan kantoren. Deze kantoren zijn niet aangesloten bij het Register.
  • Ben je op zoek naar een belangenbehartiger die samen met jou gaat zoeken naar de beste oplossing en werkt met jou aan je herstel of ben je juist op zoek naar een “pitbull”? Als je de website doorneemt of belt kom je er al snel achter of iemand bij je past. Als het goed is zijn alle eerste gesprekken helemaal vrijblijvend en gratis.
  • Ook zal je dan zien dat sommige kantoren een specialisatie hebben bijvoorbeeld medische missers of juist bedrijfsongevallen. Als je bijvoorbeeld een bedrijfsongeval hebt gehad, is het wel zo handig om bij een kantoor te zijn, dat hiermee dagelijks te maken heeft.
  • Let op dat, als je een belangenbehartiger hebt gevonden die jou een goed gevoel geeft, je geen lastige contracten hoeft te ondertekenen. Als het goed is, is de hulp van jouw belangenbehartiger voor jou gratis. Een belangenbehartiger kan zijn kosten namelijk bij de aansprakelijke verzekeraar indienen. Dit is zo in onze wet geregeld. Als je dus kosten van jouw belangenbehartiger moet betalen, is dit vaak een teken dat er iets niet in orde is.

Kunnen wij je ergens mee helpen. Bel, chat of mail vooral! Wij beantwoorden jouw vraag graag.