Bestaat er een keurmerk voor letselschade­specialisten?

In het kort
 • Voor letselschadeslachtoffers is goede en deskundige hulp essentieel
 • Helaas lopen er veel belangenbehartigers rond die niet over de juiste vaardigheden of opleidingen beschikken
 • Aan het Nationaal Keurmerk Letselschade kun je herkennen of iemand aan de vereisten voldoet die je van een professionele letselschadespecialist mag verwachten
 • Check daarom altijd of een kantoor is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade
 • Alle juristen van Wijs zijn aangesloten bij het keurmerk
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Door een ongeval heb je letselschade opgelopen. Iemand anders was voor dit ongeluk verantwoordelijk. Daarom wil je graag schadevergoeding claimen. Omdat dit een ingewikkeld juridisch proces is, ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare letselschade expert die jou hierbij kan helpen.

Maar hoe kies je er één uit? Er zijn zoveel belangenbehartigers die (online) hulp aanbieden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er een manier om het kaf van het koren te scheiden. Dit doe je door te kijken of een letselschadespecialist over het Nationaal Keurmerk Letselschade beschikt.

Wat is het belang van een keurmerk?

Tijdens je zoektocht naar een geschikte belangenbehartiger kom je langs vele websites van letselschadebureaus die allemaal mooie beloftes maken. Helaas bestaat de spreuk ‘praatjes vullen geen gaatjes’ niet zonder reden. Er lopen veel hulpverleners rond die niet de hulp kunnen bieden die je verdient.

Deze belangenbehartigers noemen zichzelf expert, maar:

 • Hebben geen relevante opleiding of onvoldoende werkervaring
 • Zijn niet transparant over de kosten voor hun bijstand
 • Bezitten niet over de vaardigheden om goed en helder te communiceren

Dit komt veel voor en is erg jammer. Want voor jou als slachtoffer is het essentieel dat je goed geholpen wordt. En op het eerste gezicht kun je natuurlijk niet zien of iemand daar wel echt geschikt voor is.

Daarom is een keurmerk zo belangrijk. Hieraan kun je meteen herkennen of iemand aan de vereisten voldoet die je van een professionele letselschadespecialist mag verwachten.

Het Nationaal Keurmerk Letselschade

Het Nationaal Keurmerk Letselschade is een onafhankelijk kwaliteitsstelsel voor professionele dienstverleners in de letselschadebranche. In dit overzicht vind je advocaten, belangenbehartigers en andere organisaties die voldoen aan de kwaliteitseisen die de branche aan hen stelt. Tot januari 2021 was dit het Register Letselschade.

De eisen waar belangenbehartigers aan moeten voldoen zien bijvoorbeeld op:

 • Onafhankelijkheid
 • Deskundigheid
 • Transparantie
 • Communicatie
 • Duidelijkheid

Check dus altijd goed of een belangenbehartiger van dit keurmerk is voorzien!

Duidelijk verschil in kwaliteit

Veel gedupeerden weten niet van het Nationaal Keurmerk Letselschade af. Hierdoor komen zij nog te vaak bij een belangenbehartiger die niet het beste met hen voor heeft. Met een officieel keurmerk wordt als snel duidelijk dat er verschil is in kwaliteit.

Wij pleiten ervoor dat in de toekomst alleen nog kantoren die bij het Nationaal Keurmerk Letselschade zijn aangesloten de belangen van gedupeerden mogen behartigen.

Kies altijd voor een belangenbehartiger met keurmerk

Conclusie: zoek je een betrouwbare belangenbehartiger, raadpleeg dan altijd even de database van het Nationaal Keurmerk Letselschade op de website van de Letselschaderaad. Zo vergroot je de kans dat jouw zaak in goede handen ligt.

Bovendien kun je hier ook makkelijk opzoeken welke belangenbehartiger bij jou in de buurt zit.

Wij helpen je graag

Wijs letselschade is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en voldoen dan ook aan de gestelde kwaliteitseisen. We hebben al veel slachtoffers geholpen bij het claimen van schade en doen dit graag ook voor jou. Daarbij nemen we altijd jouw welzijn en herstel als uitgangspunt. Wil je graag met ons kennismaken? Laat dan een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.