Bestaat er een keurmerk voor letselschade­specialisten?

Door een ongeval heb je letselschade opgelopen. Iemand anders was voor dit ongeluk verantwoordelijk. Daarom wil je graag schadevergoeding claimen. Omdat dit een ingewikkeld juridisch proces is, ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare letselschade expert die jou hierbij kan helpen.

Maar hoe kies je er één uit? Er zijn zoveel belangenbehartigers die (online) hulp aanbieden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er een manier om het kaf van het koren te scheiden. Dit doe je door te kijken of een letselschadespecialist staat geregistreerd in het Register Letselschade van de Letselschade Raad. Nog in 2020 komt daar het Nationaal Keurmerk Letselschade bij.

Wat is het belang van een keurmerk?

Tijdens je zoektocht naar een geschikte belangenbehartiger kom je langs vele websites van letselschadebureaus die allemaal mooie beloftes maken. Helaas bestaat de spreuk ‘praatjes vullen geen gaatjes’ niet zonder reden. Er lopen veel hulpverleners rond die niet de hulp kunnen bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers noemen zichzelf expert, maar:

  • hebben geen relevante opleiding of onvoldoende werkervaring
  • zijn niet transparant over de kosten voor hun bijstand
  • bezitten niet de vaardigheden om goed en helder te communiceren

Dit komt veel voor en is erg jammer. Want voor jou als slachtoffer is het essentieel dat je goed geholpen wordt. En op het eerste gezicht kun je natuurlijk niet zien of iemand daar wel echt geschikt voor is. Daarom is een keurmerk zo belangrijk. Hieraan kun je meteen herkennen of iemand aan de vereisten voldoet die je van een professionele letselschadespecialist mag verwachten.

Het Register Letselschade


Op dit moment bestaat er nog geen echt keurmerk. Wel is er het Register Letselschade, dat nu als keurmerk geldt en ook weleens zo wordt genoemd. Dit register is een onafhankelijk kwaliteitsstelsel voor letselschadespecialisten. Als belangenbehartiger kom je hier alleen in te staan als je aan zeer strenge kwaliteitseisen voldoet. Die eisen zien bijvoorbeeld op:

  • onafhankelijkheid
  • deskundigheid
  • transparantie
  • communicatie
  • duidelijkheid

Check dus altijd goed of een belangenbehartiger hierin geregistreerd staat.

Het Nationaal Keurmerk Letselschade

Het Register Letselschade wordt binnenkort uitgebreid met een “echt” keurmerk: het Nationaal Keurmerk Letselschade. Naar verwachting komt deze er eind 2020.

Veel gedupeerden weten niet van het Register af. Hierdoor komen zij nog te vaak terecht bij een belangenbehartiger die niet het beste met hun voor heeft.  Met een officieel keurmerk wordt al snel duidelijk dat er verschil is in kwaliteit. Wij pleiten er voor dat in de toekomst alleen nog kantoren die bij het Nationaal Keurmerk Letselschade zijn aangesloten de belangen van gedupeerden mogen behartigen.

Kies altijd voor een belangenbehartiger met keurmerk

Conclusie: zoek je een betrouwbare belangenbehartiger raadpleeg dan altijd even het Register. Zo vergroot je de kans dat jouw zaak in goede handen ligt. Bovendien kun je in het Register Letselschade ook makkelijk opzoeken welke belangenbehartiger bij jou in de buurt zit.

Wij helpen je graag

De juristen van Wijs zijn allemaal aangesloten bij het Register Letselschade voldoen dan ook aan de gestelde kwaliteitseisen. We hebben al veel slachtoffers geholpen bij het claimen van schade en doen dit graag ook voor jou. Daarbij nemen we altijd jouw welzijn als uitgangspunt. Wil je graag met ons kennismaken? Laat dan een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.