Bedrijfsongevallen in haven Rotterdam: de weg naar een gezamenlijke aanpak

In het kort
 • Helaas zien we nog altijd veel bedrijfsongevallen in de haven van Rotterdam
 • Ga als werkgever na een bedrijfsongeval niet zelf iets proberen te regelen met de werknemer
 • Sluit als bedrijf minimaal een AVB-verzekering af om na een bedrijfsongeval niet zelf op te hoeven draaien voor de kosten
 • Wijs heeft een Wijs Wijzer voor werkgevers opgesteld waarin wij stap voor stap uitleggen wat de werkgever na een bedrijfsongeval het beste kan doen
 • Vanuit ons kantoor in Rotterdam staan we letselschadeslachtoffers uit de regio bij en beantwoorden we vragen van werkgevers
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Helaas vinden er ieder jaar meerdere bedrijfsongevallen plaats in de haven van Rotterdam. Alhoewel er veel wordt gedaan aan de veiligheid in de Rotterdamse haven, en het de ambitie heeft om de veiligste haven van Europa te worden, is de afname van het aantal ongelukken in 2018 gestokt. Helaas zien we met een toename van de werkdruk ook de meldingen van het aantal bedrijfsongevallen toenemen. De juiste stappen zetten na een bedrijfsongeval is dan erg van belang.

Onwetendheid en onbegrip

Wij merken dat er nog veel onwetendheid is hoe als werkgever om te gaan met een bedrijfsongeval in Rotterdam. Het komt meer dan regelmatig voor dat werkgever en werknemer lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De werkgever is bang dat zijn bedrijf in een slecht daglicht komt te staan als hij aansprakelijk wordt gesteld. De werknemer daarentegen voelt zich onbegrepen en in de kou laten staan omdat de werkgever zich zo afwachtend en vaak afwijzend opstelt. Dat is niet nodig en zelfs onwenselijk!

Praktische tips voor de werkgever

 • Een bedrijfsongeval is zowel voor werknemer als werkgever een heftige gebeurtenis. Door samen de juiste stappen te zetten, creëer jij als werkgever rust voor jouw werknemer in een tijd waar veel op hem of haar afkomt.
 • Realiseer je dat je als werkgever op grond van de wet veelal aansprakelijk bent als een ongeval op de werkplek heeft plaatsgevonden. Ook al heb je als werkgever geen schuld aan het ongeval, je bent op grond van de wet wèl verantwoordelijk. Dit zelfs als je vindt dat jouw werknemer niet goed heeft opgelet of zelf schuld heeft.
 • Sluit als bedrijf altijd minimaal een AVB-verzekering af. Ongevallen op de werkplaats zijn vaak ernstig. Als er geen verzekering is, moet je als bedrijf zelf alle kosten en schade betalen. Die bedragen kunnen hoog oplopen.
 • Schakel zo snel mogelijk met jouw verzekeringsagent of assurantietussenpersoon. Hoe sneller een bedrijfsongeval wordt gemeld bij de verzekeraar, hoe beter het voor iedereen is.
 • Ga niet zelf iets proberen te regelen met jouw werknemer. Ga ook niet met jouw werknemer de discussie aan. Dit kan tegen je worden gebruikt op het moment dat je het bedrijfsongeval wel gaat melden.
 • Zorg dat je de relatie met jouw werknemer goed houdt. Als iemand ernstig gewond raakt, komt er enorm veel op hem of haar af. Wij weten uit ervaring hoe helend het werkt als de werkgever direct de juiste paden bewandelt en medewerking en begrip toont.
 • Sluit goede verzekeringen af. Er zijn tegenwoordig ook verzekeringen die altijd en volledige dekking bieden voor letselschade bij een bedrijfsongeval. Dit geeft rust bij jou als werkgever en bij jouw werknemer.
 • Richt je samen met jouw werknemer op zijn herstel en terugkeer op de werkplek. Laat het vaststellen van aansprakelijkheid en de letselschade over aan professionals!

Wijs heeft een Wijs Wijzer voor werkgevers opgesteld waarin wij stap voor stap uitleggen wat de werkgever na een bedrijfsongeval met letselschade in Rotterdam het beste kan doen.

Wijs Letselschade vanaf 1 juni 2022 ook in Rotterdam

Bedrijfsongeval opgelopen in de haven van Rotterdam? Of heb je als werkgever vragen over een bedrijfsongeval? Wijs Letselschade zit ook gevestigd in Rotterdam. Vanuit ons kantoor in Rotterdam staan we letselschadeslachtoffers uit de regio bij en beantwoorden we vragen van werkgevers. Neem vooral contact met ons op via het contactformulier. Of bel naar 010 200 1882 om meteen een letselschadejurist in Rotterdam te spreken. Ons kantoor kun je vinden op het adres: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam. We helpen jou graag om samen de juiste weg te bewandelen.

Kom in contact met onze juristen