Bedrijfsongeval letselschade

Vertel ons je verhaal, Wijs staat voor je klaar

Check je recht op letselschade
Vertel ons direct je verhaal
Direct kosteloos juridische hulp
Persoonlijk en professioneel oog voor jouw letselschade
Meer dan 20 jaar ervaring in letselschadezaken

Je hebt een bedrijfsongeval gehad. Wat nu?

Je hebt een drukke baan, maar door een bedrijfsongeval word je gedwongen thuis te blijven. Je maakt meer kosten dan normaal. Hulp in de huishouding, medische zorg, enzovoort. Je werkgever mist een medewerker, maar jij mist je werk en hebt veel kosten. Wat te doen?

Wanneer jou een ongeval overkomt op je werk waar je letselschade aan overhoudt, is jouw werkgever hiervoor bijna altijd verantwoordelijk. Gelukkig zijn de meeste werkgevers goed verzekerd voor een bedrijfsongeval en wordt alle schade die jij lijdt door hun verzekeraar betaald. Bekijk de 3 stappen voor werkgevers na een ongeval.

Omdat dit soms best een ingewikkeld traject is, zijn er letselschadejuristen die jou hierbij kunnen helpen. Wij van Wijs zijn als een van de weinige kantoren in Nederland gespecialiseerd in de specifieke begeleiding na een bedrijfsongeval. Wij hebben inmiddels geleerd dat hiervoor andere vaardigheden nodig zijn dan bij welk ander ongeval. Wij helpen jou dan ook graag.

We nemen je zorgen en het papierwerk volledig uit handen
Wij zorgen voor het behalen van de maximale schadevergoeding voor jou
Onze letselschade juristen begeleiden je door het traject en komen persoonlijk bij je langs
Check je recht op letselschade
Onze werkwijze
Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

1Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

2Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

3Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

4Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

Onze clienten geven ons gemiddeld een 9,6 Lees de ervaringen van anderen die je voor gingen

"Sofie heeft mij top geholpen!"

Ilonca de Lang

"Ik ben uitstekend bijgestaan door Sofie Van Der Wel, niet alleen juridisch maar ook persoonlijk. Grote complimenten voor haar deskundige werk."

Celina

"Zeer goede begeleiding en informatie"

Emmy

"Wijs Letselschade heeft voor mij echt het verschil gemaakt tussen het er alleen voor staan en het samen doen. Professioneel en zeker persoonsgericht. Goede uitleg ontvangen van de mogelijkheden binnen mijn casus. Brenda zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Backoffice is tijdens openingstijden zeer goed bereikbaar; een visitekaartje voor Wijs Letselschade!"

Astrid

"De heer Hokke van Wijs Letselschade heeft mijn moeder gedurende een lastig proces van schulderkenning van de tegenpartij, genoegdoening en schadeloosstelling van de geleden schade, zowel juridisch als praktisch zeer goed bijgestaan. Daarbij heeft hij ook moeite gedaan om de emotionele aspecten van zo'n proces goed te verwoorden en mijn moeder daarin te ondersteunen. Kortom een prettige samenwerking met een mooi resultaat."

Hans Duijst

"Professioneel snel reageren en zeer hulpverlenend"

Duygu

"Ben via familie aan deze Letselschade advocaaten gekomen! Goed en oprechte informatie gekregen, hebben mij zeer goed bijgestaan in een schadeclaim! De uitslag was geweldig, goede communicatie met de advocaat gehad Anne, heeft mij bijgestaan in het hele traject.! Vriendelijke personen bij dit kantoor! Mensen heeft U hulp nodig bel ze gerust, en ze helpen U zo goed en eerlijk! Geweldig service!!"

Lucas Nietveld

"rustige uitleg van het proces, reële verwachting vertellen en met aandacht en voor mij er zijn!"

Karin

"Mijn Ervaring is dat ik goed geholpen ben met de juiste adviezen. Er wordt naar je geluisterd en meegedacht in oplossingen. De informatie die je krijgt is soms veel en niet gelijk duidelijk (vak termen) en ook hierin nemen ze de tijd je alles helder uit te leggen.In mijn geval heeft het lang geduurd tot ik bij het eindpunt was in de letselzaak, omdat ikzelf met heel veel twijfels zat. Ook hierin al het geduld en fijne begeleiding om zo toch tot een afwikkeling te komen.Ik wil Anne bedanken voor al haar tijd, moeite en aandacht voor mijn zaak!"

Daphne

"Heel prettig ervaren, zou niet weten waar ik het zonder Wijs Letselschade gezocht zou moeten hebben.Dank!"

Gregory Penney

"Nemen hun zaak zeer serieus. Mijn zaak van het bedrijfsongeval loopt nog, maar tot nu toe doen ze echt hun best om het voor mij zo makkelijk als mogelijk te houden.Niet alleen professioneel maar ook empathie voor je."

Nancy

"Goed contact met goed resultaat."

Patricia

"Altijd fijn contact met Wijs Letselschade. Behulpzaam en kundig op hun vakgebied. Ervaren als echte ondersteuning bij een vervelend ongeval met de fiets."

Mirjam de Bakker

"Perfect geholpen en ook vriendelijk en persoonlijk te woord gestaan."

Christian

"Vriendelijke communicatie om de paar weken met echte belangstelling"

Inge

"Ik ben heel blij met de begeleiding vanuit Wijs Letselschade. Vooraf wist ik eigenlijk niet eens dat zoiets bestond. Als je in een vervelende situatie terecht komt. Is het fijn dat je op Wijs kunt terug vallen."

Julien

"Hele goede begeleiding gekregen. Altijd betrokken, medelevend en vriendelijk geholpen in mijn 1,5 jaar durend traject. Niets minder dan lof!"

Cher

"Na mijn ongeluk ben ik erg goed geholpen door Wanda van wijs letselschade! Goed mail en telefonisch contact gehad. Erg begripvol en empatisch. Ik ben blij dat we tot een goed einde zijn gekomen."

Meike

"Ik ben bijgestaan door Mevrouw MR Anne Meyerman ,Laren Wijs letsel schade , zij heeft mij van het moment van ongeval tot heden op een hele professionele en empathiesche wijze bijgestaan . Hier ben ik Anne dan ook heel dankbaar voor ."

Loes Furrer-Top

"Na een bedrijfsongeval rechtshulp gaan zoeken. En vond Wijs Letselschade tijdens mijn zoektocht. (Kende dit bureau niet) Na een telefoontje en het maken van een afspraak voor een gesprek bij mij thuis ging alles starten. Het contact met alle medewerkers is gewoon fantastisch men heeft gewoon de tijd voor al je vragen en problemen. Daarbij krijg je of je nu belt of mailt binnen korte tijd een antwoord of reactie en of advies. En nu mijn zaak ten einde loop wil ik alle dames heel erg bedanken, dus even een bedankt van mijn kan voor. Charlotte, Ans en Paula."

Jan Wiersma

"Ik ben onwijs goed geholpen door Sofie van der Wel in de zaak van mijn 8jarige zoontje. Die een ernstig verstandelijke beperking heeft. Hij is aangereden door een auto. Het was een unieke en lastige zaak. Sofie gaf niet op. Ze was heel professioneel, duidelijk en onwijs menselijke in persoonlijke begeleiding en communicatie.Dank je wel Sofie voor alles je bent een Topper!"

Layla
Letselschade opgelopen, wat nu?

Heb jij bij een ongeval letsel opgelopen? Dan zit je waarschijnlijk met een hoop vragen. Er komt veel op je af. “Wat is letselschade? Waar bestaat mijn letselschade uit? Heb ik recht op schadevergoeding?

Wij leggen je alles uit

Aan welke schade moet je denken?

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Stel je hebt een drukke baan, maar door een bedrijfsongeval word je gedwongen thuis te blijven. Hierdoor maak je extra kosten voor huishoudelijke hulp, medische zorg en meer. Terwijl je werkgever een medewerker mist, mis jij je werk en zie je je kosten stijgen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je rechten omtrent letselschade te beschermen:

1. Meld het ongeval aan je werkgever

Zorg ervoor dat je werkgever direct op de hoogte is van het ongeval. Dit stelt hen in staat om de juiste stappen te ondernemen.

2. Vraag een ongevallenrapport op

De werkgever is verplicht een ongevallenrapport op te stellen waarin het incident, de oorzaak, en de genomen maatregelen worden beschreven. Dit rapport kan essentieel zijn als je jouw werkgever aansprakelijk stelt.

3. Controleer of de Arbeidsinspectie is ingeschakeld

In sommige gevallen moet een bedrijfsongeval gemeld worden bij de Arbeidsinspectie. Controleer dit met je werkgever en dring aan op melding indien nodig. Vanaf 1 januari 2023 moeten werkgevers bij een meldingsplichtig bedrijfsongeval zélf onderzoek doen naar de oorzaken en een verbeterplan opstellen. Dit helpt om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en toekomstige ongelukken te voorkomen.

4. Stel de werkgever aansprakelijk

Je kunt jouw werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade. Meestal is de werkgever goed verzekerd en wordt de schade vergoed door hun verzekeraar.

Wijs helpt je bij letselschade na een bedrijfsongeval

Na een ongeval is het belangrijk dat je je volledig kunt richten op je herstel. Omdat het traject soms ingewikkeld is, staan letselschadejuristen klaar om je te helpen. Wij van Wijs zijn een van de weinige kantoren in Nederland die gespecialiseerd zijn in de specifieke begeleiding na een bedrijfsongeval. We hebben geleerd dat dit andere vaardigheden vereist dan bij andere ongevallen. Daarom nemen wij in goed overleg alle bijkomende financiële zaken en het papierwerk uit handen. Wij zorgen ervoor dat je de maximale schadevergoeding ontvangt en begeleiden je persoonlijk door het hele traject. Wat Wijs doet in het kort:

 • We nemen je zorgen en het papierwerk volledig uit handen
 • Wij zorgen voor het behalen van de maximale schadevergoeding voor jou
 • Onze letselschade juristen begeleiden je door het traject en komen persoonlijk bij je langs
Vertel ons je verhaal

De procedure na een bedrijfsongeval

1. Contact met werkgever en verzekeraar

Als eerste moet je werkgever aansprakelijk worden gesteld. Dit kan door je werkgever schriftelijk te informeren over het ongeval en de letselschade die je hebt opgelopen. Wijs kan deze stap voor je uit handen nemen. De werkgever meldt de schade bij de verzekeraar, die de verdere afhandeling op zich neemt. Tijdens het eerste gesprek maken we een inventarisatie van de directe kosten en vragen we een voorschot aan bij de verzekeraar.

2. Medisch onderzoek

Na erkenning van de aansprakelijkheid door de verzekeraar, bouwt onze medisch adviseur jouw zaak verder op. Met jouw toestemming worden medische gegevens opgevraagd bij de behandelend artsen. Dit zorgt ervoor dat je letselschade en herstel goed worden gevolgd.

3. Herstel en inventarisatie

Tijdens je herstel blijven we in contact en onderhouden we de communicatie met de verzekeraar. We houden alle kosten en schadeposten overzichtelijk bij, en beoordelen samen de behoefte aan nieuwe voorschotten. Bij ernstig letsel komt de verzekeringsmaatschappij vaak persoonlijk langs, waarbij wij je begeleiden en voorbereiden op het gesprek.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

Verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen bieden allerlei verschillende soorten verzekeringen en pakketten aan die de schade als gevolg van een bedrijfsongeval moeten dekken. Maar waarom is dekking eigenlijk nodig? De voornaamste reden moet worden gezocht in juridische hoek.

Meer over verzeringen voor werkgevers
Eigen schuld werknemer?

Meer dan regelmatig komt het voor dat de werkgever vindt dat het ongeval toch echt de schuld is van zijn werknemer. Maar heeft het voor de beoordeling van de aansprakelijkheid wel zin om je als werkgever te beroepen op de eigen onvoorzichtigheid van de werkgever?

Meer over eigen schuld werknemer
Verkeersongeval tijdens werk

Herhaaldelijk staan wij slachtoffers bij die in de uitoefening van hun werkzaamheden een verkeersongeluk hebben gehad. Veel werkgevers realiseren zich niet wat in die gevallen hun verplichtingen zijn jegens de schade lijdende werknemer.

Verkeersongeval tijdens werk
Veelgestelde vragen over een bedrijfsongeval

Nu is natuurlijk de vraag… Wanneer is iets een bedrijfsongeval? Misschien een open deur, maar een bedrijfsongeval is een ongeval dat plaatsvindt op het werk of onder werktijd.

We proberen ongelukken natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maar helaas lukt dat niet altijd. Ook niet in de werksfeer. En omdat we nou eenmaal veel tijd doorbrengen op het werk, is de kans dat er iets mis gaat vrij groot.

Denk bijvoorbeeld aan het struikelen over een kabel, een ongeval met heftruck, het uitglijden over een te gladde vloer of het vallen van een steiger tijdens bouwwerkzaamheden.

Maar ook verkeersongevallen tijdens werktijd worden als bedrijfsongeval gezien. Bijvoorbeeld wanneer je aan het carpoolen bent. Dus de vraag ‘wat is een bedrijfsongeval’ mag breed worden beantwoord.

Het vervelende aan een bedrijfsongeval is dat je als werknemer vaak letselschade oploopt. Gelukkig is er een lichtpuntje: als slachtoffer van een bedrijfsongeval heb je vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Dat vind je terug in de wet.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval? Allereerst, geen paniek. Bij letselschade na een bedrijfsongeval is de werkgever bijna altijd verzekerd voor wat komen gaat.

We adviseren werkgevers daarom altijd om zich te richten op het herstel van de medewerker en een positieve gezamenlijke afwikkeling van het ongeval. Zonder verklaringen te maken over schuld of aansprakelijkheid. Als medewerker ben je tenslotte niet opeens de tegenpartij. Je komt hier beiden positief uit.

Juridisch gezien is in artikel 7:658 BW van het Burgerlijk Wetboek bepaald dat als een werknemer letselschade oploopt na een bedrijfsongeval, de werkgever hiervoor aansprakelijk is.

Alleen als alle mogelijke voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen zijn getroffen en ook bewijsbaar alle goede instructies zijn gegeven, kan er soms een uitzondering op de aansprakelijkheid bestaan.

Echter, wanneer je als werknemer onder werktijd gewond raakt is in de praktijk de werkgever aansprakelijk. Wist je dat dit vaak ook geldt voor uitzendkrachten, vrijwilligers en ZZP-ers?

Als je een bedrijfsongeval hebt gehad is de kans groot dat jij jouw werkgever aansprakelijk kunt stellen en jouw schade vergoed kunt krijgen.

Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste stappen zet, zodat het ongeval zo snel mogelijk bij de verzekeraar van jouw werkgever wordt gemeld. Ook wil je de relatie met de werkgever goed houden. Wij van Wijs kunnen jou hierbij helpen, zodat het proces in goed overleg zo soepel en snel mogelijk verloopt.

Maar ook voor de werkgever is het belangrijk om te weten hoe te handelen na een bedrijfsongeval. Door de juiste stappen te zetten na een bedrijfsongeval creëert de werkgever een situatie waarin de werknemer zo goed mogelijk kan herstellen.

Bovendien kan het niet tijdig melden van het ongeval bij de verzekeraar leiden tot verlies van polisdekking. Wijs heeft een Wijs Wijzer voor bedrijven gemaakt, waarin wij stap voor stap uitleggen wat de werkgever na een ongeval moet doen en hoe het in Nederland juridisch geregeld is als er een ongeval met letsel onder werktijd plaatsvindt.

Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Ze nemen alle zorg uit handen omtrent de verzekering en schade afwikkeling”

Willem

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Voorbeelden van bedrijfsongevallen

Bedrijfsongevallen kunnen in verschillende werkomgevingen voorkomen, zoals op;

 • bouwplaatsen,
 • fabriekshallen,
 • en zelfs op kantoor.

Veelvoorkomende incidenten zijn;

 • vallen van hoogte,
 • bekneld raken in machines,
 • uitglijden over natte vloeren
 • en verkeersongevallen tijdens woon-werkverkeer.

Deze ongevallen kunnen leiden tot diverse vormen van letselschade, zoals;

 • botbreuken,
 • snijwonden,
 • brandwonden
 • en hoofdletsels.

Een bouwvakker kan bijvoorbeeld van een slecht beveiligde steiger vallen en zijn been breken, terwijl een kantoormedewerker kan uitglijden over een gemorste vloeistof en rugletsel oplopen. Ongevallen tijdens bedrijfsuitjes of in de keuken van een restaurant, zoals struikelen over een snoer, komen ook vaak voor. Het is essentieel om na een bedrijfsongeval contact op te nemen met een letselschadejurist om je rechten te beschermen en schadevergoeding te claimen.

Jouw rechten en plichten na een bedrijfsongeval

Je weet wat je te doen staat en hoe wij je kunnen helpen. Toch geven we je graag nog een kort overzicht van de rechten en plichten die jij als werknemer hebt, zodat je herstel en juridische positie goed worden beschermd. Hier is het overzicht:

Jouw rechten bij een bedrijfsongeval:

 • Veilige werkomgeving: Je hebt recht op een veilige werkomgeving.
 • Schadevergoeding: Bij letselschade heb je recht op een schadevergoeding.
 • Medische zorg: Recht op de nodige medische behandelingen en zorg.

Jouw plichten bij een bedrijfsongeval

 • Ongeval melden: Meld het ongeval direct aan je werkgever.
 • Ongevallenrapport (laten) opstellen: Zorg ervoor dat er een gedetailleerd ongevallenrapport wordt opgesteld.
 • Medische behandelingen: Onderga alle relevante medische behandelingen en volg medisch advies op om je herstel zo veel mogelijk te bevorderen.
 • Medewerking: Werk mee aan alle stappen die nodig zijn voor het claimen van schadevergoeding.

Bij Wijs staan we altijd voor je klaar om je in dit proces te ondersteunen. We begrijpen hoe ingrijpend een bedrijfsongeval kan zijn en zetten ons volledig in om ervoor te zorgen dat je de ondersteuning en compensatie krijgt waar je recht op hebt. Je kunt rekenen op onze expertise en persoonlijke benadering om jou door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Heb jij juridische hulp nodig na een bedrijfsongeval?

Wijs heeft in haar praktijk veel cliënten die een bedrijfsongeval hebben gehad. Vaak is het letsel ernstig en komt er zeker in zo’n eerste periode ongelofelijk veel op ze af. Wijs helpt om alles in goede banen te leiden en bespreekt samen met jou welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij je volledig kan richten op jouw herstel. Meer informatie? Laat je gegevens achter via het contactformulier en of neem direct contact op via +31 35 203 2274.

Verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen bieden allerlei verschillende soorten verzekeringen en pakketten aan die de schade als gevolg van een bedrijfsongeval moeten dekken. Maar waarom is dekking eigenlijk nodig? De voornaamste reden moet worden gezocht in juridische hoek.

Meer over verzeringen voor werkgevers

Eigen schuld werknemer?

Meer dan regelmatig komt het voor dat de werkgever vindt dat het ongeval toch echt de schuld is van zijn werknemer. Maar heeft het voor de beoordeling van de aansprakelijkheid wel zin om je als werkgever te beroepen op de eigen onvoorzichtigheid van de werkgever?

Meer over eigen schuld werknemer

Verkeersongeval tijdens werk

Herhaaldelijk staan wij slachtoffers bij die in de uitoefening van hun werkzaamheden een verkeersongeluk hebben gehad. Veel werkgevers realiseren zich niet wat in die gevallen hun verplichtingen zijn jegens de schade lijdende werknemer.

Verkeersongeval tijdens werk

Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Op deze pagina refereren we naar een aantal overheidsinstanties en andere bronnen. Onderstaand vind je de bronvermelding van de genoemde artikelen: