het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Schade verhalen altijd de moeite waard
Het kost jou persoonlijk geen geld
Het is geen eindeloos traject

het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Schade verhalen altijd de moeite waard
Het kost jou persoonlijk geen geld
Het is geen eindeloos traject

Je hebt een bedrijfsongeval gehad. Wat nu?

Een ongeval op je werk; je hebt een drukke baan, maar door een bedrijfsongeval word je gedwongen thuis te blijven. Je maakt meer kosten dan normaal; hulp, medische zorg enzovoort. Je werkgever mist een medewerker, maar jij mist je werk en hebt veel kosten.

Wanneer jou een ongeval overkomt op je werk, is jouw werkgever hiervoor bijna altijd verantwoordelijk. Gelukkig zijn de meeste werkgevers goed verzekerd en wordt alle schade die jij lijdt door hun verzekeraar betaald. Omdat dit soms best een ingewikkeld traject is, zijn er letselschadejuristen die jou hierbij kunnen helpen. Wij van Wijs zijn als een van de weinige kantoren in Nederland gespecialiseerd in de specifieke begeleiding na een bedrijfsongeval. Wij hebben inmiddels geleerd dat dit hiervoor andere vaardigheden nodig zijn dan bij welk ander ongeval. Wij helpen je dan ook graag.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

Wij nemen direct contact met je op.

Wat kan Wijs voor jou betekenen?

Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
Wijs komt bij je langs
Wijs regelt voorschotbetalingen
Wijs neemt alle papierwerk uit handen
Wijs behaalt het maximale resultaat

“Dankzij de inspanningen van Inkie Stoop ben ik op meerdere vlakken gecompenseerd door de verzekeraar van de veroorzaker.”

Saskia

Lees meer ervaringen

Aan welke schade moet je denken?

Verplichtingen voor de werkgever

Als werkgever ben je verplicht er alles aan te doen om te voorkomen dat werknemers tijdens hun werkzaamheden schade lijden. Gebeurt dit toch, dan ben je als werkgever meestal aansprakelijk voor de schade. Alleen wanneer een werknemer opzettelijk of met bewuste roekeloosheid heeft gehandeld hoef je die schade niet te vergoeden. Daar is echter niet snel sprake van. Het is daarom van belang om goed en efficiënt op te treden.

Tips voor werkgevers

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

Verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen bieden allerlei verschillende soorten verzekeringen en pakketten aan die de schade als gevolg van een bedrijfsongeval moeten dekken. Maar waarom is dekking eigenlijk nodig? De voornaamste reden moet worden gezocht in juridische hoek.

Meer over verzeringen voor werkgevers

Eigen schuld werknemer?

Meer dan regelmatig komt het voor dat de werkgever vindt dat het ongeval toch echt de schuld is van zijn werknemer. Maar heeft het voor de beoordeling van de aansprakelijkheid wel zin om je als werkgever te beroepen op de eigen onvoorzichtigheid van de werkgever?

Meer over eigen schuld werknemer

Verkeersongeval tijdens werk

Herhaaldelijk staan wij slachtoffers bij die in de uitoefening van hun werkzaamheden een verkeersongeluk hebben gehad. Veel werkgevers realiseren zich niet wat in die gevallen hun verplichtingen zijn jegens de schade lijdende werknemer.

Verkeersongeval tijdens werk

Register letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Register Letselschade. Dit wordt binnenkort het ‘Keurmerk Letselschade’ en is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Hierbij goed geholpen. Duidelijke en goede communicatie. Je kunt altijd met vragen terecht.”

Inge

Lees meer ervaringen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Aan wat voor bedrijfsongevallen moet je denken?

Bij letselschade ontstaan door bedrijfsongevallen kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • ongevallen ontstaan op de bouwplaats;
  • ongevallen in de fabriekshal waar je werkt;
  • ongevallen op kantoor;
  • ook ongevallen tijdens een bedrijfsuitje kunnen onder omstandigheden als bedrijfsongeval worden aangemerkt;
  • zelfs ongevallen terwijl je in je eigen auto voor je werk onderweg was, kunnen een bedrijfsongeval zijn.

Kortom alle ongevallen door of tijdens de uitoefening van (doorgaans) betaalde arbeid gedurende je werktijd vallen onder bedrijfsongevallen. Of de werkgever hiervoor aansprakelijk is, is vaak afhankelijk van details. Schakel dan ook deskundige hulp in.

Wat kan Wijs voor je betekenen

Na een ongeval is het belangrijk dat je kunt werken aan je herstel. Wijs neemt in goed overleg met jou alle bijkomende financiële zaken uit handen. Wellicht vind je het lastig om je werkgever aansprakelijk te stellen omdat je bang bent de goede relatie met jouw werkgever op het spel te zetten. Wist u dat uw werkgever veelal verzekerd is voor ongevallen die tijdens werktijd gebeuren?

Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen met Wijs. Ook een familielid of iemand die je zaken behartigt kan uiteraard contact met Wijs opnemen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het wel zo prettig is als je weet wie jouw belangen gaat behartigen en daarom komen wij eerst langs voor een persoonlijk gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Wanneer je besluit om samen met ons Wijs in zee te gaan, gaan wij verder voor je aan de slag.

Hoe verloopt het verder?

Contact werkgever /verzekeraar

Als eerste moet je werkgever aansprakelijk worden gesteld. Dit kan door je werkgever schriftelijk op de hoogte te stellen wat er is gebeurd, dat je hierbij letsel hebt opgelopen en dat je de schade die hieruit voortvloeit vergoed zou willen zien. Mocht je het zelf lastig vinden om je werkgever aansprakelijk te stellen dan kan Wijs dit jou uit handen nemen. De werkgever zal je schade veelal melden aan zijn verzekeraar, waarna de verdere contacten zullen plaatsvinden met de verzekeringsmaatschappij. Al tijdens het eerste gesprek zal een inventarisatie worden gemaakt van de directe kosten en zal bij de verzekeraar om een eerste voorschot worden verzocht.

Medisch

Nadat de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend moet jouw zaak goed worden opgebouwd. Daarvoor zal door onze medisch adviseur, na jouw schriftelijke toestemming, medische gegevens worden opgevraagd bij de behandelend artsen. Wijs werkt met een vaste medisch adviseur. Door het opvragen van medische informatie en het geven van advies, kan je letselschade en herstel ook goed gevolgd worden vanuit de medische hoek.

Verdere inventarisatie en volgen herstel

Gedurende je herstel houden wij steeds contact met elkaar. Ook als je vragen hebt, kun je altijd bij ons terecht. Tijdens dit proces onderhouden wij de contacten met de verzekeraar. Wij houden alle gemaakte kosten en overige schadeposten bij in een duidelijk overzicht. Zo kunnen wij met elkaar zien of er behoefte is aan een nieuw voorschot. Als het letsel ernstig is, dan is het gebruikelijk dat de verzekeringsmaatschappij ook bij jou op bezoek komt. Sommige cliënten vinden dit best spannend. Het helpt als cliënten weten dat wij de bespreking samen voorbereiden, dat we je informeren over wat je kunt verwachten en dat wij altijd naast je staan tijdens de bespreking.