Anne Meijerman

Kleur geven

Een ongeval ontwricht het leven van het slachtoffer. Naast de financiële gevolgen, heeft een ongeval ook gevolgen op het gebied van werk, het huishouden en relaties. Het perspectief voor het slachtoffer is vaak ver te zoeken. En hierbij bied ik het slachtoffer graag hulp. Samen op zoek naar perspectief, zodat het leven weer kleur krijgt. Misschien niet dezelfde kleur, maar wel weer een leven met kwaliteit. Bij deze zoektocht heb ik altijd oog voor de persoon. Ik vind het belangrijk dat iemand zich gehoord, geholpen en gesteund voelt. Ik zie mezelf dan ook als een pilaar om tegen te leunen als alles even te zwaar wordt.

Achtergrond

Dit brengt me dan ook bij Wijs. Wij samen, waar Wijs voor staat, past me precies.
Al tijdens mijn studie Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ontstond er bijzondere interesse voor de letselschade. Mensen met letsel helpen met mijn juridische kennis, dat leek me toen al waardevol en dankbaar. Dit werd extra bevestigd toen ik tijdens mijn studie vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp Nederland deed. Hier werd de basis voor de toekomst al gelegd. Na afronding van mijn studie heb ik bij verschillende letselschadebureaus gewerkt, waarbij ik altijd slachtoffers heb bijgestaan.

Perspectief

In 2021 ben ik bij Wijs begonnen. Een prachtig bedrijf waar we het slachtoffer bij de hand pakken, hem door het letselschadetraject begeleiden en een situatie creëren waarbij het slachtoffer zich volledig op zijn herstel kan focussen, zodat hij weer perspectief krijgt.