No cure no pay of gratis hulp?

In het kort
  • Als een cliënt een ongeval heeft gehad waarvoor iemand anders aansprakelijk is kan Wijs de kosten indienen bij de aansprakelijke verzekeraar
  • De hulp aan slachtoffers is daarom altijd kosteloos
  • No cure no pay wil zeggen dat indien jouw belangenbehartiger resultaat behaalt, je van de schadevergoeding een overeengekomen percentage aan jouw belangenbehartiger betaalt
  • In feite declareert de belangenbehartiger dan (vaak) dubbelop
  • Wijs staat haar cliënten altijd kosteloos bij, ongeacht het resultaat
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Wat is het verschil tussen kosteloze rechtsbijstand en no cure no pay?

Regelmatig worden wij benaderd door nieuwe cliënten met de vraag: doet uw kantoor ook aan “no cure no pay”? Ons antwoord hierop is steevast: nee, wij behandelen geen zaken op basis van no cure, no pay. Wel is de hulp die Wijs hun klanten biedt kosteloos, dat wil zeggen onze klanten betalen hiervoor niets. Hoe kan dat en wat is nu precies het verschil tussen gratis rechtsbijstand en rechtsbijstand op basis van no cure, no pay?

Kosteloze rechtsbijstand bij letselschade

Een van de mooie aspecten aan ons vak is dat wij onze cliënten hulp kunnen aanbieden zonder dat wij hen kosten in rekening brengen. Hoe dit kan? Als een cliënt een ongeval heeft doorgemaakt waarvoor iemand anders aansprakelijk is, kan Wijs de kosten indienen bij de aansprakelijke verzekeraar. Als Wijs dus hulp aanbiedt aan een slachtoffer, is dit altijd kosteloos. Er worden geen percentages van de schadevergoeding in gehouden en er hoeven geen lastige overeenkomsten te worden ondertekend waar men weinig van begrijpt.

Bijstand op basis van no cure no pay

No cure no pay wil zeggen dat indien jouw belangenbehartiger resultaat behaalt, je van de schadevergoeding een bepaald overeengekomen percentage betaalt aan jouw belangenbehartiger. Bij letselschade is hulp op basis van no cure no pay in de regel helemaal niet nodig. Want als de aansprakelijkheid door de verzekeraar wordt erkend, kan de belangenbehartiger/letselschadejurist zijn nota’s indienen bij de verzekeraar als onderdeel van de schade. Indien de belangenbehartiger met het slachtoffer ook nog een percentage van de totale schade heeft afgesproken, declareert hij feitelijk dubbelop. Behoudens in hele specifieke gevallen is het maken van afspraken met jouw belangenbehartiger op basis van no cure no pay dus helemaal niet nodig.

Wijs biedt dus kosteloze rechtsbijstand

Wijs vindt het belangrijk dat alle schade die jou toekomt ook daadwerkelijk naar jou toegaat. Er worden dus geen percentages van jouw schadevergoeding afgesnoept. De hulp van Wijs is kosteloos omdat de kosten onderdeel uitmaken van de schade die verhaald wordt bij de aansprakelijke verzekeraar. Dat is fijn voor onze cliënten die bij een ongeval toch al met zo veel onzekere zaken geconfronteerd worden. Maar ook fijn voor Wijs omdat zij hiermee hun hulp gratis kunnen aanbieden en jou, als cliënt, dus niet wordt belast met onze kosten.