het verschil tussen
gelijk hebben
en gelijk krijgen

het verschil tussen
gelijk hebben
en gelijk krijgen

Overige letselschade

Voor de meeste ongevallen waarvoor iemand anders aansprakelijk is en waarbij je letsel hebt opgelopen, kan je letselschade claimen. Wel is het belangrijk dat de partij die het ongeval heeft veroorzaakt, een verzekering heeft voor aansprakelijkheid, zoals bijvoorbeeld een AVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren), een AVB (aansprakelijkheidsverzekering bedrijven) of een WAM-verzekering (deze verzekering is verplicht).

Niet alle ongevallen kun je bestempelen als een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Zo kun je een letsel oplopen door een dier zoals bijvoorbeeld een hondenbeet, als voetganger je bezeren door een een ernstig gebrek aan de weg of zijn gevallen in de supermarkt. Ook in dit geval is er sprake van letselschade, en wil je je schade natuurlijk verhalen op de tegenpartij.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij nemen direct contact met u op.

Wat kan Wijs voor jou betekenen?

 • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
 • Wijs komt bij je langs
 • Wijs regelt voorschotbetalingen
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het maximale resultaat

Neem contact op

“Zeer snel en accuraat handelen, meelevend en meedenkend. Hier heb je wat aan. Een volhouder en iemand die echt voor je staat. Tanja je bent de 10 meer dan waard”

Petra

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Aan welke letselschade moet je denken?

Een letselschade jurist inschakelen

Na een ongeval gebeuren er zoveel dingen dat we vaak eerst bezig zijn met ‘overleven’. Pas na deze periode wordt de impact van de letselschade helder. Wat er dan op ons afkomt is vaak veel en onoverzichtelijk. Met kosteloze hulp van een letselschade jurist van Wijs staan Wij Samen sterk.

Neem contact op

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belangenbehartiger vinden

Wanneer je hebt besloten om iemand in te schakelen om jou te helpen jouw letselschade te verhalen, is de volgende vraag: hoe vind ik een goede belangenbehartiger? En hoe vind ik iemand die bij me past? Op het internet is de ene website nog mooier dan de andere. Maar hoe kom je er nu achter of dat allemaal wel waar is? Wij hopen dat deze pagina jou helpt om een goede keuze te maken.

Hoe vind ik een belangenbehartiger die bij me past

Smartengeld bedragen

Smartengeld wordt vaak verward met letselschade. Wist je dat smartengeld slechts een onderdeel is van het hele pakket aan vergoedingen waar je recht op hebt, als jou een ongeval overkomt? Smartengeld wordt ook wel immateriële schade genoemd. De hoogte van smartengeld is van veel factoren afhankelijk. Op deze pagina lees je hier meer over.

Smartengeld bedragen, gelukkig gaan de bedragen omhoog.

Onverzekerde tegenpartij

Wanneer je wordt aangereden door een onverzekerde partij, is het gelukkig niet zo dat je zelf met je eigen schade blijft zitten. Onder bepaalde omstandigheden kan de schade verhaald worden op Het Waarborgfonds. Dit fonds vergoedt de schade en dus ook jouw letselschade als je wordt aangereden door een onbekende of onverzekerde partij. Dus ook als iemand doorrijdt na een aanrijding kan je een beroep doen op dit fonds. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Wie vergoedt mijn schade als de tegenpartij onbekend of onverzekerd is?

Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Na een bedrijfsongeval van 5 jaar geleden, hadden we de hoop bijna opgegegeven. Maar door WIJS erg tevreden hoe ze dit hebben afgehandeld. Super tevreden over de hulp, dikke pluim”

Aline

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Hondenbeet of andere ongevallen met dieren

Als je wordt aangevallen door een dier, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De eigenaar van het dier is hiervoor (bijna) altijd aansprakelijk. Dit heet een zogenaamde risico-aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid is gedekt onder de AVP verzekering van de eigenaar van het dier.

Aan wat voor soort ongevallen moet je zoal denken?

 • Je wordt gebeten of aangevallen door de hond van een ander.
 • Je wordt door een plotseling overstekende hond van je fiets af gereden.
 • Een paard bezorgt jou vanuit het niets een trap.
 • Een kat schrikt en krabt jou.

Als je bij een dergelijk ongeval bent betrokken, probeer dan zo snel mogelijk de naam en het adres van de eigenaar van het dier te noteren en te vragen waar hij/zij verzekerd is (AVP). Wijs stelt van hieruit de eigenaar van het dier aansprakelijk en zet het verdere letselschadetraject in gang.

Gebreken aan de weg

In sommige gevallen is de wegbeheerder aansprakelijk voor gebreken aan de weg.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een extreem gat in de weg of een onduidelijke wegsituatie. Wel moet er sprake zijn van een gevaarlijk gebrek en zal het slachtoffer zelf moeten bewijzen dat hiervan sprake was en hij daardoor schade heeft geleden.

Of de wegbeheerder aansprakelijk is, hangt erg af van de omstandigheden van het geval. Als je advies wilt, over de vraag of jouw zaak kans van slagen heeft, neem dan vooral contact op met ons.

Sport- en spelsituaties

Als je bij de voetbal wordt getackeld of bij de hockey een hockeybal hard tegen jouw schenen aankrijgt, is het voor iedereen duidelijk dat dit nu eenmaal bij het spelletje hoort.

Maar wat als er een extreme overtreding wordt gemaakt, een overtreding die niets meer te maken heeft met de normale sportuitoefening? In zo’n situatie is de veroorzaker van het letsel veelal aansprakelijk voor het letsel dat jij oploopt.

Aan wat voor soort situaties moet je nog meer denken?

 • Er wordt een wedstrijd georganiseerd maar door een teveel aan deelnemers, loop jij als deelnemer letsel op. Als de organisatie een fout heeft gemaakt als gevolg waarvan een deelnemer letsel heeft opgelopen, is de organisatie veelal aansprakelijk.
 • Op een schoolplein loopt jouw kind letsel op, dat voorkomen had kunnen worden als er voldoende toezicht was geweest. In dat geval is de school veelal aansprakelijk.

Overige ongevallen in het dagelijkse leven

Uit onze praktijk weten we dat een ongeluk vaak echt in een klein hoekje zit. Maar als er sprake is van een fout van iemand anders of iemand anders heeft een gevaarlijke situatie gecreëerd, dan kan hij/zij hiervoor vaak aansprakelijk zijn.

Aan wat voor soort situaties moet je zoal denken?

Stel je voor:

 • je gaat boodschappen doen bij de supermarkt en je struikelt over een krat die het winkelpersoneel op een onverwachte plaats heeft laten staan
 • of je bezoekt een tentoonstelling en een voorwerp, dat niet goed is vastgemaakt, komt bovenop je.

Heb jij dus letsel opgelopen door een fout van een ander, neem dan contact met ons op om je gratis te laten adviseren of jouw letselschade kan worden geclaimd.