Overige ongevallen

Vertel ons je verhaal, Wijs staat voor je klaar

Check je recht op letselschade
Vertel ons direct je verhaal
Direct kosteloos juridische hulp
Persoonlijk en professioneel oog voor jouw letselschade
Meer dan 20 jaar ervaring in letselschadezaken

Overige letselschade

Voor de meeste ongevallen waarvoor iemand anders aansprakelijk is en waarbij je letsel hebt opgelopen, kan je letselschade claimen. Wel is het belangrijk dat de partij die het ongeval heeft veroorzaakt, een verzekering heeft voor aansprakelijkheid, zoals bijvoorbeeld een AVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren), een AVB (aansprakelijkheidsverzekering bedrijven) of een WAM-verzekering (deze verzekering is verplicht).

Niet alle ongevallen kun je bestempelen als een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Zo kun je een letsel oplopen door een dier zoals bijvoorbeeld een hondenbeet, als voetganger je bezeren door een een ernstig gebrek aan de weg of zijn gevallen in de supermarkt. Ook in dit geval is er sprake van letselschade, en wil je je schade natuurlijk verhalen op de tegenpartij.

We nemen je zorgen en het papierwerk volledig uit handen
Wij zorgen voor het behalen van de maximale schadevergoeding voor jou
Onze letselschade juristen begeleiden je door het traject en komen persoonlijk bij je langs
Check je recht op letselschade
Onze werkwijze
Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

1Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

2Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

3Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

4Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

Onze clienten geven ons gemiddeld een 9,6 Lees de ervaringen van anderen die je voor gingen

"Al voor de 2e keer hun nodig gehad en weer opnieuw uitstekend geholpen!"

Jolanda

"Super fijn en vakkundig geholpen in deze letselschade zaak. Ze denken echt met je mee. Prettig contact"

Marjon

"Niets dan positieve geluiden over Wijs Letselschade, in het bijzonder Sofie. Ik ben ontzettend fijn geholpen en het resultaat is beter dan ik had durven hopen. Aanrader!"

Saskia

"Mijn zus en ik kwamen in contact met Wijs Letselschade n.a.v. een verkeersongeval met letselschade dat mijn zus is overkomen. Zeer professioneel geholpen, buitengewoon aangenaam contact en uiteindelijk een zeer goede uitkering voor mijn zus door hen bereikt. Hoewel ik uiteraard niemand een verkeersongeval toewens, kan ik Wijs Letselschade in het geval van een dergelijke gebeurtenis van harte aanbevelen!"

Paul

"De contactmomenten waren erg fijn en de zaken werden duidelijk met mij doorgenomen. Hierdoor wist ik goed waar ik aan toe was en wist ik goed wat de mogelijkheden waren binnen mijn zaak."

Mark

"Brenda is een zeer kundige letselschade specialist. Ze is prettig en laagdrempelig in de omgang. Mede dankzij haar is de in het begin zeer starre verzekeraar opgeschoven naar een voor mij acceptabel resultaat. Zonder een heel langdurig traject met expertises. Ik kan Brenda Oonk zeker aanbevelen!"

Anoniem

"2 ongelukken in 2 maanden tijd, wie kan zoiets verzinnen. Nou ik in ieder geval niet. Je belt je eigen verzekering en daar botste ik tegen zo’n grote chinese muur op. In plaats van meedenken werd ik tegengewerkt en toen ik ook nog hoorde dat ik zelf contact op moest nemen met degene die mij aanreed, degene die tegen de ambulance uitviel, ik trok dat even niet. Ik ging achter mijn pc zitten en zocht naar letselschade advocaat. Ik stuurde een bericht en kreeg meteen een heel fijn gevoel bij de intake. Ik werd gehoord. Ik mocht het even loslaten en binnen een paar dagen was er al een afspraak gemaakt voor een intake gesprek.Romy kwam langs en het voelde niet alleen vertrouwd, ze luisterde aandachtig en ondernam meteen actie. In de eerste instantie voor het eerste ongeluk, en toen later het 2e gebeurde, pikte ze dat zelf op en weer werd ik ontzorgt.Je raakt in zo’n emotionele achtbaan, maar Romy was er. Er kwamen experts, en binnen anderhalf jaar was alles geregeld. Mijn werk kan ik niet meer doen, maar er is een nieuwe start, waardoor je weer naar de toekomst kan kijken en dat was echt met de steun van deze fijne mensen van Wijs letselschade. Dankjewel hiervoor."

Tanja

"Heb een fijne samenwerking ervaren, zeker ook met oog op het menselijk aspect, chapeau"

Peter

"Ik word snel geantwoord als ik een vraag heb . En ze zijn zeer betrokken en denken mee wat het beste voor hun cliënt is."

Siham Badrane

"Dat sinds ik contact maakte met Wijs Letselschade , het heel vertrouwd aan voelde. Ik kreeg Mevrouw MRS A. Meyerman-Zweers als mijn belangenbehartiger toegewezen . Ik ben zeer tevreden met haar afhandeling van mijn zaak. Ook was zij heel erg begripvol naar mij , en wat mij is overkomen . Ik zou zeker Wijs Letselschade in Laren NH adviseren bij letselschade."

Loes Furrer-Top

"Nou vanaf dag 1 tot aan de laatste dag ben ik aan een stuk goed begeleidt door Romy. Romy heeft mij vanaf de eerste dag bijgestaan bij alles, maar dan ook alles. De begeleiding in dit traject heb ik zo fijn mogen ervaren, dat ik iedereen haar wil aanraden. Ze helpt je niet alleen, maar je ontvangt ook de emotionele steun op allerlei gebieden. Ik kan niemand beters aanraden dan Romy!! Ga vooral zo door met hoe jij te werk gaat."

Mariam

"Het was heel prettig ik werd goed begrepen en beleid."

Kira

"Top! Ze staan naast je, professioneel, veel kennis en inzicht. Ze denken voor je, waar je zelf op dat moment niet aan denkt dat benoemen ze. Ze staan op hun strepen en vechten voor datgene waar je recht op hebt. Aardig, meelevend, begripvol, secuur te werk al met al een hele fijne ervaring."

Peter

"Ik ben uiterst goed en kundig geholpen door Sophie de Wolf. Ze heeft echt doorgezet bij een partij die slecht te bereiken was. Ze is echt opgekomen voor mijn belangen.Ik ben blij dat ik dankzij Sophie een vervelend hoofdstuk kan afsluiten."

Aiko

"Er wordt alle moeite genomen om gedupeerde te ondersteunen en in zijn / haar rechten bij te staan. Onze zoon wordt bijgestaan door Anne en secretaresse. We worden van goede raad voorzien. Er wordt begrip, geduld en erkenning getoond en tijd gemaakt om eea te bespreken. Daarnaast worden we van elke stap op de hoogte gebracht en ook als het even (af)wachten is wordt er tussentijds geïnformeerd naar hoe het gaat. Ze zijn er nog, de mensen achter de gedupeerde mens. Alom enorm veel respect, dankbaarheid en waardering hiervoor. Petje af!"

Esther

"Ze hebben mij goed geholpen met de letselschade."

Chenita

"Bied goede ondersteuning en koppeld goed de stand van zaken terug. In onderhandelingen staan zij echt voor de klant zijn rechten."

Marga Ghijsen vd reijken

"Netjes afgehandeld"

Tineke

"Ik hoefde geen zorgen te maken alles werd geregeld voor de eerste keer een ongeluk gehad als zzp Marijn bedank nog"

Shabier Ilahibaks

"Altijd klant vriendelijk en altijd tijd voor klanten"

Erika

"Ik heb na mijn ongeluk contact gezocht met wijsletselschade. Vanaf het eerste contact is de benadering empathisch en zeer professioneel.Ze weten waar ze over praten, ik vind mijn vertegenwoordigster nauwkeurig en ze helpt me feilloos door dit proces. Ze is deskundig en ze weet exact waarover ze spreekt.Ik ben heel blij met de begeleiding en ondersteuning in deze moeilijke fase van mijn leven."

Pauline
Letselschade opgelopen, wat nu?

Heb jij bij een ongeval letsel opgelopen? Dan zit je waarschijnlijk met een hoop vragen. Er komt veel op je af. “Wat is letselschade? Waar bestaat mijn letselschade uit? Heb ik recht op schadevergoeding?

Wij leggen je alles uit

Aan welke letselschade moet je denken?

Een letselschade jurist inschakelen

Na een ongeval gebeuren er zoveel dingen dat we vaak eerst bezig zijn met ‘overleven’. Pas na deze periode wordt de impact van de letselschade helder. Wat er dan op ons afkomt is vaak veel en onoverzichtelijk. Met kosteloze hulp van een letselschade jurist van Wijs staan Wij Samen sterk.

Neem contact op

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

Belangenbehartiger vinden

Wanneer je hebt besloten om iemand in te schakelen om jou te helpen jouw letselschade te verhalen, is de volgende vraag: hoe vind ik een goede belangenbehartiger? En hoe vind ik iemand die bij me past? Op het internet is de ene website nog mooier dan de andere. Maar hoe kom je er nu achter of dat allemaal wel waar is? Wij hopen dat deze pagina jou helpt om een goede keuze te maken.

Hoe vind ik een belangenbehartiger die bij me past
Smartengeld bedragen

Smartengeld wordt vaak verward met letselschade. Wist je dat smartengeld slechts een onderdeel is van het hele pakket aan vergoedingen waar je recht op hebt, als jou een ongeval overkomt? Smartengeld wordt ook wel immateriële schade genoemd. De hoogte van smartengeld is van veel factoren afhankelijk. Op deze pagina lees je hier meer over.

Smartengeld bedragen, gelukkig gaan de bedragen omhoog.
Onverzekerde tegenpartij

Wanneer je wordt aangereden door een onverzekerde partij, is het gelukkig niet zo dat je zelf met je eigen schade blijft zitten. Onder bepaalde omstandigheden kan de schade verhaald worden op Het Waarborgfonds. Dit fonds vergoedt de schade en dus ook jouw letselschade als je wordt aangereden door een onbekende of onverzekerde partij. Dus ook als iemand doorrijdt na een aanrijding kan je een beroep doen op dit fonds. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Wie vergoedt mijn schade als de tegenpartij onbekend of onverzekerd is?
Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Voortreffelijke aanpak en begeleiding! Bravo voor WIJS!”

Marianne

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Hondenbeet of andere ongevallen met dieren

Als je wordt aangevallen door een dier, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De eigenaar van het dier is hiervoor (bijna) altijd aansprakelijk. Dit heet een zogenaamde risico-aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid is gedekt onder de AVP verzekering van de eigenaar van het dier.

Aan wat voor soort ongevallen moet je zoal denken?

  • Je wordt gebeten of aangevallen door de hond van een ander.
  • Je wordt door een plotseling overstekende hond van je fiets af gereden.
  • Een paard bezorgt jou vanuit het niets een trap.
  • Een kat schrikt en krabt jou.

Als je bij een dergelijk ongeval bent betrokken, probeer dan zo snel mogelijk de naam en het adres van de eigenaar van het dier te noteren en te vragen waar hij/zij verzekerd is (AVP). Wijs stelt van hieruit de eigenaar van het dier aansprakelijk en zet het verdere letselschadetraject in gang.

Gebreken aan de weg

In sommige gevallen is de wegbeheerder aansprakelijk voor gebreken aan de weg.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een extreem gat in de weg of een onduidelijke wegsituatie. Wel moet er sprake zijn van een gevaarlijk gebrek en zal het slachtoffer zelf moeten bewijzen dat hiervan sprake was en hij daardoor schade heeft geleden.

Of de wegbeheerder aansprakelijk is, hangt erg af van de omstandigheden van het geval. Als je advies wilt, over de vraag of jouw zaak kans van slagen heeft, neem dan vooral contact op met ons.

Sport- en spelsituaties

Als je bij de voetbal wordt getackeld of bij de hockey een hockeybal hard tegen jouw schenen aankrijgt, is het voor iedereen duidelijk dat dit nu eenmaal bij het spelletje hoort.

Maar wat als er een extreme overtreding wordt gemaakt, een overtreding die niets meer te maken heeft met de normale sportuitoefening? In zo’n situatie is de veroorzaker van het letsel veelal aansprakelijk voor het letsel dat jij oploopt.

Aan wat voor soort situaties moet je nog meer denken?

  • Er wordt een wedstrijd georganiseerd maar door een teveel aan deelnemers, loop jij als deelnemer letsel op. Als de organisatie een fout heeft gemaakt als gevolg waarvan een deelnemer letsel heeft opgelopen, is de organisatie veelal aansprakelijk.
  • Op een schoolplein loopt jouw kind letsel op, dat voorkomen had kunnen worden als er voldoende toezicht was geweest. In dat geval is de school veelal aansprakelijk.

Overige ongevallen in het dagelijkse leven

Uit onze praktijk weten we dat een ongeluk vaak echt in een klein hoekje zit. Maar als er sprake is van een fout van iemand anders of iemand anders heeft een gevaarlijke situatie gecreëerd, dan kan hij/zij hiervoor vaak aansprakelijk zijn.

Aan wat voor soort situaties moet je zoal denken?

Stel je voor:

  • je gaat boodschappen doen bij de supermarkt en je struikelt over een krat die het winkelpersoneel op een onverwachte plaats heeft laten staan
  • of je bezoekt een tentoonstelling en een voorwerp, dat niet goed is vastgemaakt, komt bovenop je.

Heb jij dus letsel opgelopen door een fout van een ander, neem dan contact met ons op om je gratis te laten adviseren of jouw letselschade kan worden geclaimd.