Letselschade berekenen

Letselschade berekenen: Aan welke kosten moet ik zoal denken?

Materiële schade

Dit is de schade aan uw voertuig, als die onverzekerd is maar ook kunnen er bijvoorbeeld kledingstukken beschadigd zijn, sieraden, brillen dan wel andere zaken. Als er sprake is van aanzienlijke schade, schakelt Wijs in overleg een expert van de verzekeraar of een eigen expert in.

Medische kosten

Hierbij kunt u denken aan kosten die niet door uw ziektekostenverzekeraar worden vergoed.

Vervoerskosten

Uiteraard komen de kosten die u moet maken voor vervoer van en naar uw behandelend artsen voor vergoeding in aanmerking. Maar wist u dat ook vervoerskosten van naasten vaak worden vergoed door de aansprakelijke verzekeraar?

Kosten voor huishoudelijke hulp of verzorging

Het kan voorkomen dat er na het ongeval nog niet direct betaalde professionele hulp beschikbaar is. Wist u dat ook hulp van familieleden, vrienden en kennissen voor vergoeding in aanmerking komt? Bij het eerste bezoek maken wij hiervan direct een inventarisatie zodat ook deze hulp door de verzekeraar vergoed kan worden.

Verlies aan arbeidsvermogen

Loondienst
Als u in loondienst bent, wordt uw salaris tijdens uw arbeidsongeschiktheid waarschijnlijk doorbetaald. Het kan ook voorkomen dat het salaris niet volledig wordt doorbetaald of dat uw overuren of onregelmatigheidstoeslagen niet worden doorbetaald. Ook deze schade verhalen wij voor u bij de aansprakelijke verzekeraar.

Ondernemer met/zonder personeel
Als zelfstandige zonder personeel, zit u vaak direct zonder inkomsten als u door een ongeval niet kunt werken. In dat geval is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een voorschot voor u geregeld wordt.

Als u een eigen bedrijf heeft met personeel, is het hiernaast belangrijk dat uw onderneming ook indien u afwezig bent goed blijft doordraaien. Zo snel mogelijk na het ongeval overlegt Wijs met u en alle betrokken partijen wat voor oplossingen, bijvoorbeeld vervangende krachten, er zijn om te zorgen dat uw onderneming door kan blijven gaan. Het inventariseren van de arbeidsvermogensschade van een ondernemer of er nu sprake is van een eenmanszaak of BV kan complex zijn. Wij hebben ons in de jaren meer dan gespecialiseerd in letselschades van ondernemers. Bent u dus als ondernemer betrokken geraakt bij een ongeval waarbij u letsel heeft opgelopen, laat u dan vooral informeren over onze expertise op dit vlak.

Overige kosten

Bij deze kosten kan u bijvoorbeeld denken aan kosten die moeten worden gemaakt omdat u net die klus in huis niet zelf kan afmaken als gevolg van het letsel dat u heeft opgelopen. Maar ook alle andere kosten, die u zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt en nu door het opgelopen letsel wel moet maken komen voor vergoeding in aanmerking.

Smartengeld

Smartengeld of ook wel immateriële schade genoemd is een vergoeding voor gederfde levensvreugde. Dit is dus een vergoeding die u krijgt naast de overige kosten en schade, ook wel materiele schade genoemd. De hoogte van het smartengeld waar u recht op heeft, is afhankelijk van diverse factoren, waaronder bijvoorbeeld de duur van uw herstel, de blijvende klachten en beperkingen, de invloed op uw werk, hobby’s en vrijetijdsbesteding. De hoogte van het smartengeld kan erg variëren en goed advies is hierbij van groot belang. Wijs staat u graag bij om voor u het best mogelijke resultaat behalen.

Buitengerechtelijke kosten

Dit zijn de kosten die gemaakt worden voor inschakeling van een belangenbehartiger. In ons recht is bepaald dat de kosten voor een professioneel belangenbehartiger vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij, voor zover deze redelijk zijn. Bij Wijs is de hulp die wij verlenen kosteloos voor u.

Snel in contact komen met een letselschade jurist? Laat je gegevens achter en wij nemen dezelfde dag contact met je op. Of bel naar 035-8878266

Aan welke schade moet je denken?

Materiële schade
Dit is de schade aan je voertuig (als deze onverzekerd is), maar ook kunnen er bijvoorbeeld kledingstukken beschadigd zijn, sieraden, brillen en veel andere materiële zaken. Als er sprake is van aanzienlijke schade, schakelt Wijs een expert in.

Vervoerskosten
Uiteraard komen de kosten die je moet maken voor vervoer van en naar je behandelend artsen voor vergoeding in aanmerking. Maar wist je dat ook de vervoerskosten van naasten kunnen worden vergoed door de aansprakelijke verzekeraar?

Kosten voor huishoudelijke hulp of verzorging
Het kan voorkomen dat er na een ongeval nog niet direct betaalde, professionele hulp beschikbaar is. Wist je dat ook hulp van familieleden, vrienden en kennissen voor vergoeding in aanmerking komt? Bij het eerste bezoek maken wij hiervan direct een inventarisatie zodat ook deze hulp door de verzekeraar vergoed kan worden.

Medische kosten
Hierbij kun je denken aan kosten die niet door je ziektekostenverzekeraar worden vergoed. Kosten bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapeutische behandelingen die niet in jouw basispakket vallen maar ook het eigen risico dat je verschuldigd bent bij jouw ziektekostenverzekeraar.

Wist je dat, als je na een ongeval in een ziekenhuis wordt opgenomen, er een vergoeding geldt van EUR 28,00 per dag voor mogelijke kosten die je maakt. Ook als je in een revalidatie centrum wordt opgenomen, geldt er een vaste vergoeding van EUR 14,00 per dag. Deze vergoedingen zijn vastgesteld door de Letselschaderaad. Kijk vooral eens voor meer kostenvergoedingen op hun site www.deletselschaderaad.nl of laat je informeren door Wijs.

Verlies aan arbeidsvermogen
Voor uitgebreide informatie over verlies aan arbeidsvermogen:

Overige kosten
Bij deze kosten kun je denken aan kosten die moeten worden gemaakt omdat je net die klus in huis niet zelf kan afmaken als gevolg van het letsel dat je hebt opgelopen. Maar ook alle andere kosten die je zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt en die je nu door het opgelopen letsel wel moet maken, komen voor vergoeding in aanmerking.

Smartengeld
Smartengeld of ook wel immateriële schade genoemd is een vergoeding voor gederfde levensvreugde. Dit is dus een vergoeding die je krijgt naast de overige kosten en schade, ook wel materiële schade genoemd. De hoogte van het smartengeld waar je recht op hebt is afhankelijk van diverse factoren. Waaronder de duur van je herstel, de blijvende klachten en beperkingen, de invloed op je werk, hobby’s en vrijetijdsbesteding.

De hoogte van het smartengeld kan erg variëren en goed advies is hierbij van groot belang. Wijs staat je graag bij om samen het best mogelijke resultaat behalen.

Buitengerechtelijke kosten
Dit zijn de kosten die gemaakt worden voor inschakeling van een belangenbehartiger. In ons recht is bepaald dat de kosten voor een professioneel belangenbehartiger vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij, voor zover deze redelijk zijn. Bij Wijs is de hulp die wij verlenen kosteloos voor u.

Verlies aan arbeidsvermogen

Loondienst
Als je in loondienst bent wordt je salaris tijdens je arbeidsongeschiktheid waarschijnlijk doorbetaald. Het kan ook voorkomen dat het salaris niet volledig wordt doorbetaald of dat je overuren of onregelmatigheidstoeslagen niet worden doorbetaald. Ook deze schade verhalen wij voor jou bij de aansprakelijke verzekeraar.

Ondernemer met/zonder personeel
Als zelfstandige zonder personeel (zzp-er) zit je vaak direct zonder inkomsten als je door een ongeval niet kunt werken. In dat geval is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een voorschot voor je geregeld wordt.

Als je een eigen bedrijf hebt met personeel, is het belangrijk dat je onderneming goed blijft doordraaien indien je afwezig bent. Zo snel mogelijk na het ongeval overlegt Wijs met jou en alle betrokken partijen wat voor oplossingen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld vervangende krachten die ervoor kunnen zorgen dat je onderneming door kan blijven gaan.

Snel in contact komen met een letselschade jurist? Laat je gegevens achter en wij nemen dezelfde dag contact met je op. Of bel naar 035-8878266