Ik kan mijn huishouden niet meer doen na een ongeval, wat nu?

In het kort
  • Als je een ongeval hebt gehad waar iemand anders aansprakelijk voor is heb je recht op schadevergoeding
  • Hieronder vallen de kosten voor hulp in de huishouding
  • Een letselschadejurist kan je helpen om de verantwoordelijke partij aansprakelijk te stellen en de schade te verhalen
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Je bent gewond geraakt door een ongeval. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsongeval zijn, maar ook een ongeval in het verkeer of je bent over een uitstekende stoeptegel gevallen. Hierdoor ben je gewond geraakt en ben je niet meer in staat om je huishouden te doen. Wat nu?

Als je een ongeval hebt gehad en iemand anders, zoals de werkgever of degene die je heeft aangereden, daarvoor aansprakelijk is, dan zal de verzekeraar van deze andere partij jouw schade moeten vergoeden. Dit betekent dus ook dat hulp in de huishouding door de verzekeraar zal worden vergoed.

Hoe zorg ik dat deze kosten vergoed worden?

Een letselschadejurist kan jou helpen met het aansprakelijk stellen van de andere partij, dus bijvoorbeeld de werkgever of degene die jou heeft aangereden. Deze zal melding van het ongeval doen bij zijn verzekeraar. Nadat de verzekeraar de aansprakelijkheid voor het ongeval heeft erkend, zal deze de kosten voor hulp in de huishouding moeten vergoeden. Wist je dat ook onbetaalde hulp van familie of andere mensen in jouw omgeving vergoed moet worden door de verzekeraar?

Kan ik ook nog andere kosten na een ongeval verhalen?

Dat kan zeker. Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval dat heeft plaatsgevonden, dan komt alle schade die door het ongeval is ontstaan voor vergoeding in aanmerking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Reiskosten van en naar zorgverleners (zoals ziekenhuis of fysiotherapeut)
  • Inkomensverlies door het ongeval
  • Medische kosten
  • Smartengeld

Een letselschadejurist kan jou helpen om alle schade in kaart te brengen en te zorgen dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij deze schade aan jou zal vergoeden. In de tussentijd hoef jij je daar dan geen zorgen om te maken en kan al jouw focus liggen op jouw herstel.