de balans tussen
persoonlijk en
professioneel

de balans tussen
persoonlijk en
professioneel

Letselschade na een verkeersongeval?

Je bent buiten je schuld om betrokken geraakt bij een verkeersongeval en hierdoor gewond geraakt. Misschien ben je opgenomen in het ziekenhuis, of werk je thuis hard aan je herstel.

Maar wat te doen met alle kosten die je maakt? Of als je bijvoorbeeld als ZZP’er direct geen inkomsten meer hebt?

Wijs komt kosteloos voor jou in actie bij alle verkeersongevallen die buiten jouw schuld om zijn veroorzaakt en waarbij jij letsel hebt opgelopen. Ook in sommige situaties waarbij je het verkeersongeval geheel of gedeeltelijk zelf hebt veroorzaakt, kan Wijs je helpen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bel ons op 035 887 8266 voor direct contact met een letselschade jurist.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij nemen direct contact met je op.

Wat kan Wijs voor jou betekenen?

 • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
 • Wijs komt bij je langs
 • Wijs regelt voorschotbetalingen
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het maximale resultaat

Neem contact op

“Er wordt naar je verhaal geluisterd en zij zijn er om het beste eruit te halen. Er wordt oprecht om je gegeven”

Janica

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Er wordt naar je verhaal geluisterd en zij zijn er om het beste eruit te halen. Er wordt oprecht om je gegeven”

Janica

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Het verschil tussen
er alleen voor staan
en het samen doen

Voorbeelden van verkeersongevallen

 • Auto-ongeluk: iemand rijdt je van achteren aan met de auto, of je belandt in een file botsing. Wie verantwoordelijk is wordt bepaald door de over en weer gemaakte fouten. Reed de ander door rood? Dan is de kans groot dat je al jouw schade vergoed krijgt. Lees hier meer over letselschade na een aanrijding en letselschade bij een whiplash.
 • Als de ander een verkeersfout heeft gemaakt, heb je waarschijnlijk recht op vergoeding van jouw letselschade na de aanrijding. Ook kan het zo zijn dat je zelf een verzekering hebt afgesloten die jouw letselschade na een aanrijding vergoedt.
 • Voetgangersongeluk: net als fietsers ben je als voetganger extra kwetsbaar in het verkeer. Daarom heb je bijna altijd recht op schadevergoeding.
 • Scooterongeluk: ook scooterongelukken komen vaak voor. Zeker als je geen helm op hebt, is de kans op schade na een val extra groot. Maar in tegenstelling tot fietsers en voetgangers ben je geen ‘zwakke verkeersdeelnemer’ volgens de wet. Als de ander een verkeersfout heeft gemaakt heb je waarschijnlijk recht op vergoeding van jouw schade.
 • Tram-, trein- of busongeluk: loop je als passagier letselschade door een verkeersongeval met een trein of tram op? Dan is het vervoersbedrijf verantwoordelijk. Gelukkig zijn bijna alle vervoersbedrijven goed verzekerd, waardoor hun verzekeraar jouw schade moet vergoeden.

Wat te doen na een verkeersongeval?

Als je letselschadeslachtoffer van een verkeersongeval bent geworden komt er veel op je af. Het lukt dan niet altijd om meteen de juiste stappen te zetten. Dat begrijpen we heel goed. Daarom helpen we je hier een handje bij met de volgende tips.

 • Vul na het verkeersongeluk het schadeformulier in. Het liefste zo kort mogelijk na het ongeval, als het kan meteen. Hoe uitgebreider dit formulier is ingevuld, hoe beter. Maar onthoud: zet nooit je handtekening als je het niet eens bent met wat er staat!
 • Maak foto’s van de situatie, de voertuigen en het kenteken van de tegenpartij.
 • Verzamel de gegevens van getuigen.
 • Vraag aan de politie om een proces-verbaal op te maken.
 • Als je al deze gegevens hebt verzameld, stel je de tegenpartij aansprakelijk voor jouw letselschade.

De tegenpartij aansprakelijk stellen is een ingewikkelde klus, helemaal als de tegenpartij onbekend of onverzekerd is. Er komt veel bij kijken. Berichten van verschillende partijen, het uitrekenen van ingewikkelde bedragen en het voeren van juridische discussies zijn aan de orde van de dag. En had je je gordel niet om? Dan is er juridisch gezien in sommige gevallen sprake van een deel eigen schuld in het ontstaan van de schade, dit heet gordelkorting.

Daarom raden we je aan om een ervaren letselschadejurist in te schakelen die jou kan helpen de schade te verhalen. Zo kan jij je focussen op beter worden. Dat is immers het allerbelangrijkste!

Wat kan Wijs voor je betekenen?

Na een ongeval in het verkeer heb je al jouw tijd en energie nodig om te werken aan je herstel. De letselschadejuristen van Wijs nemen dan ook graag – uiteraard in goed overleg – alle bijkomende zaken uit handen.

Samen kijken we wat er nodig is om jouw schade te verhalen. Onze hulp is geheel kosteloos.

Wijs komt bij je langs

We kunnen ons voorstellen dat het wel zo prettig is om te weten wie jouw belangen gaat behartigen. Wij komen bij jou langs om kennis te maken en om jouw letselschade verder in kaart te brengen. Wij brengen overigens voor onze hulp aan onze cliënten geen kosten in rekening. Onze kosten zijn een apart onderdeel van de letselschade, dus voor onze cliënten is onze hulp kosteloos!

Alles wordt samen besproken

De juristen van Wijs Letselschade onderzoeken in samenwerking met jou en andere deskundigen wat het letsel voor gevolgen heeft voor jouw toekomst.

Kun je nog volledig werken? Wat zijn de financiële gevolgen? Kun je misschien het huishouden nooit meer doen? En hoe zit het met klussen in en rondom het huis?

Wijs bespreekt alles zorgvuldig met je, zodat er niets over het hoofd wordt gezien.

Wijs helpt je met de afwikkeling van jouw letselzaak

Nadat Wijs voor jou aan de slag is gegaan, komt er een moment dat de afwikkeling van jouw letselzaak plaatsvindt. Dit gebeurt alleen als jij eraan toe bent.

Tegen de tijd dat de afwikkeling van jouw letselzaak in zicht komt informeert Wijs je uitgebreid over wat daar allemaal bij komt kijken.

Jij bepaalt!

Het is belangrijk om te weten dat we geen actie ondernemen zonder jouw toestemming. Jouw wensen staan voorop. Als letselschadeslachtoffer van een verkeersongeval ben je uiteindelijk de enige die kan en mag beslissen over jouw toekomst!