Sophie de Wolf

Het verschil maken

Om op het moment dat iemands leven op zijn kop staat er te zijn voor iemand en het verschil te kunnen maken, is wat mij enorm aantrekt in het vak van belangenbehartiger. Een luisterend oor bieden, betrouwbaar zijn en eerlijk waar nodig, zodat je cliënt weet waar hij/zij aan toe is.

Ervaring

Na mijn studie rechten in Groningen te hebben afgerond en onder andere een uitstapje naar Afrika voor vrijwilligerswerk te hebben gemaakt, ben ik begonnen bij DAS rechtsbijstand als belangenbehartiger. Ik heb daar 11 jaar met veel plezier gewerkt. Tot het tijd werd voor iets nieuws, iets dat beter bij mij paste. Mijn ervaring en persoonlijke behoefte maakte dat mijn oog viel op Wijs letselschade. Een omgeving waar aandacht is voor elkaar, maar waar ook met diezelfde aandacht en focus de belangen van onze cliënten worden behartigd. Dat is waar het bij Wijs om draait.

Empathisch

Naar iemand luisteren en begrijpen wat er in iemand omgaat op het moment dat soms niks meer zeker is. Aandacht hebben voor de impact dat een ongeval heeft op iemands kwaliteit van leven. Dat is wat mij betreft als belangenbehartiger onmisbaar in een letselschadetraject en kan het verschil maken voor iemand. Goed belangenbehartiger zijn begint met echt luisteren.