Letselschade in Hilversum: wat nu?

Het je letselschade opgelopen in Hilversum? Ongelukken met letselschade tot gevolg komen in Hilversum helaas regelmatig voor. Met name in het verkeer. Als je in Hilversum woont of vaak in Hilversum komt ben je hoogstwaarschijnlijk weleens over de rotonde op de kruising van de Utrechtseweg en de Diependaalselaan gereden. Deze beruchte rotonde draagt met twijfelachtige eer de naam “gevaarlijkste rotonde” van Hilversum. In 2016 maakte NH nieuws hier zelfs een TV reportage over. Voor fietsers, brommers maar ook automobilisten is het daar oppassen geblazen. Maar dat geldt ook voor andere plekken in of nabij Hilversum. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En niet zelden ontstaat er na zo’n ongeval letselschade, zoals een whiplash of verwondingen aan het hoofd.

Als je van de eerste schrik bent bekomen, kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt: wat nu?

Recht op schadevergoeding

Het is heel begrijpelijk dat je niet goed weet wat je nu het beste kunt doen. Er komt immers veel op je af. Want:

 • Je kunt (gedeeltelijk) niet meer werken
 • Je maakt extra (medische) kosten
 • Je kunt je hobby niet meer uitoefenen
 • Je wordt afhankelijk van vrienden en familie

Gelukkig kun je jouw schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Dat geldt voor zowel de materiële schade (in geld uit te drukken) als de immateriële schade (compensatie voor leed, angst en verdriet). Hierover lees je meer in dit artikel.

Wat kan ik nu het beste doen?

Heeft iemand anders jouw schade veroorzaakt? Dan is deze in de meeste gevallen verantwoordelijk. Het is bij een verkeersongeval goed om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, voor zover dat op dat moment mogelijk is. De volgende stukken kunnen van belang zijn:

 • Een door beide partijen ingevuld schadeformulier
 • Foto’s van de plaats van het ongeval
 • Getuigenverklaringen

Heb je een ongeval tijdens werk gehad? Dan is het verstandig om de werkgever in ieder geval te informeren over jouw ongeval. Vraag ook na of er een ongevallenformulier is opgemaakt en of er een melding van het ongeval bij de arbeidsinspectie is gedaan.

Vaak is degene die jouw schade heeft veroorzaakt goed verzekerd. De andere partij zal dus aansprakelijk moeten worden gesteld en deze dient dan een melding van het ongeval bij de aansprakelijkheidsverzekeraar te doen. Deze stap kan lastig zijn en het is vaak verstandig om je hierbij te laten helpen door een specialist op het gebied van letselschade.

Wijs Letselschade helpt je graag verder

Weet dat je er niet alleen voor staat. Wij van Wijs Letselschade staan klaar om je te helpen. Samen kijken we naar de stappen die we moeten nemen om jouw schade te claimen, zodat jij je kunt focussen op je herstel. Dat is ten slotte het allerbelangrijkste!

Wat kan Wijs voor je betekenen?

Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade. Onze juristen hebben inmiddels al veel letselschadeslachtoffers in Hilversum geholpen en zetten hun kennis en kunde met plezier voor je in.

 • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
 • Wijs komt bij je langs (omgeving Hilversum)
 • Wijs regelt voorschotbetalingen
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het maximale resultaat

Meer weten over onze hulp en werkwijze?

Of wil je eerst even kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Ook kun je bellen naar 035-887 82 66 om direct één van onze juristen te spreken. We horen graag van je!