Letselschade in Utrecht

In het kort
 • Letselschade is de schade die je lijdt door een ongeval
 • Je hebt recht op schadevergoeding bij letselschade in Utrecht als iemand anders verantwoordelijk was voor het ongeluk
 • We raden je aan om bewijs te verzamelen van het ongeval
 • Wijs Letselschade helpt jou kosteloos je schade vergoed te krijgen
 • Vertel ons je verhaal, Wijs staat voor je klaar.
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Heb je letselschade opgelopen in Utrecht? Dan ben je vast gigantisch geschrokken. Ongelukken in Utrecht komen vaak voor. Woon je zelf in Utrecht, dan ken je de chaos maar al te goed. Vooral in het verkeer. Iedere dag fietsen duizenden fietsers door de stad. Werknemers en studenten. Met name op plekken zoals de Amsterdamsestraatweg, de binnenstad (Janskerkhof) en rondom het station is het oppassen geblazen. Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook letselschade in Utrecht door het struikelen over een loszittende stoeptegel, of een hondenbeet, komt vaak voor.

Wat nu? Heb je recht op schadevergoeding bij letselschade in Utrecht? Zo ja, hoe werkt dat precies? Je leest het hieronder.

Wat is letselschade?

De schade die je door het ongeluk en de verwondingen hebt opgelopen, noemen we letselschade. Letselschade bestaat uit tastbare zaken, zoals kapotte kleding en facturen van de fysio (materiële schade), en uit ontastbare zaken, zoals verdriet en leed dat je ervaart sinds het ongeluk (immateriële schade).

Jouw recht op vergoeding van letselschade in Utrecht

Je hebt schade en zit met kosten. Voor hulp in de huishouding, een kinderoppas en vanwege studievertraging bijvoorbeeld. Gederfde inkomsten omdat je (tijdelijk) niet meer kan werken, komen daar nog bovenop. We kunnen ons voorstellen dat je je hier zorgen om maakt. Wat nu? Draai je zelf voor die kosten op?

Gelukkig zeker niet altijd. Als iemand anders verantwoordelijk was voor het ongeluk, heb je recht op schadevergoeding. Bijvoorbeeld wanneer:

 • Iemand je in de binnenstad van je fiets afrijdt
 • Je struikelt over een loszittende tegel op het Janskerkhof, wat door de gemeente gerepareerd had moeten worden
 • De hond van een voorbijganger bij je in jouw arm

In de praktijk is het zo dat iemand niet zomaar juridisch verantwoordelijk is voor jouw schade.  Om schadevergoeding te krijgen moet de andere partij ‘aansprakelijk’ zijn, de juridische term voor ‘verantwoordelijk’. Dit moet je kunnen bewijzen, tenzij het om een bedrijfsongeval gaat.

Wat kan ik nu het beste doen?

Na de eerste schrik denk je waarschijnlijk: wat nu? Dat begrijpen we goed. We hebben een paar belangrijke adviezen voor je om je verder te helpen, afhankelijk van het type ongeval dat je hebt gehad.

Heb je een verkeersongeval gehad?

Verzamel bij een verkeersongeval zoveel mogelijk bewijs. Als slachtoffer van letselschade in Utrecht heb je bewijs nodig om een vergoeding te kunnen krijgen. Zoals:

 • Een ingevuld schadeformulier (met handtekeningen van beide partijen)
 • Foto’s van het ongeluk en de betrokken auto’s of andere voertuigen
 • Kentekennummers
 • Contactgegevens van personen die het ongeluk zagen gebeuren (getuigen)

Heb je een bedrijfsongeval gehad?

Bij een bedrijfsongeval in Utrecht je geen bewijs nodig. De werkgever is bijna altijd aansprakelijk bij letselschade in Utrecht. Wel raden we je aan het volgende te doen:

 • Vertel je leidinggevende dat je een bedrijfsongeval hebt gehad
 • Vraag de werkgever om een ongevallenrapport op te stellen (waarin precies staat wat er is gebeurd)
 • Vraag of de werkgever de arbeidsinspectie inschakelt als dit verplicht is

Tip: schakel een letselschade jurist in

Tot slot adviseren we je een letselschade jurist in te schakelen. Bij letselschade in Utrecht moet de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld. Vaak een lastige stap. Je krijgt te maken met ingewikkeld papierwerk en juridische regels. Wijs Letselschade helpt je daar graag bij, zodat jij je kan focussen op wat het allerbelangrijkste is: jouw herstel. Wij nemen al het papierwerk uit handen en helpen je jouw schade vergoed te krijgen. Dit kost jou niets!

Wat kan Wijs voor je betekenen?

Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade. Onze juristen hebben al veel letselschadeslachtoffers in Utrecht geholpen. Ook voor jou staan we klaar.

 • Wijs luistert goed naar jouw verhaal
 • Wijs helpt jou kosteloos
 • Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade
 • Wijs neemt al het ingewikkelde papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het beste resultaat

Letselschade in Utrecht, wat nu?

Wijs helpt je graag bij het vergoed krijgen van jouw schade. Ben je benieuwd naar onze aanpak, of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat gerust je gegevens achter via het contactformulier. We nemen nog dezelfde dag contact met je op. Ook kun je bellen naar 035-8878266 voor direct gratis advies over letselschade in Utrecht van één van onze superspecialisten. Onze hulp is voor cliënten altijd kosteloos.