Bedrijfsongeval in Utrecht

In het kort
 • De kosten na een bedrijfsongeval in Utrecht kunnen hoog oplopen
 • Gelukkig is de werkgever bijna altijd verantwoordelijk voor de vergoeding van jouw letselschade
 • De werkgever is meestal goed verzekerd voor aansprakelijkheid
 • Zoek op tijd hulp bij een betrouwbare letselschade jurist die jou helpt de schade vergoed te krijgen
 • Wijs Letselschade helpt cliënten altijd kosteloos en behaalt het beste resultaat
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Ben je gewond geraakt op je werk in Utrecht? Dan ben je vast erg geschrokken. Gelukkig heb je als slachtoffer van een bedrijfsongeval in Utrecht vaak recht op vergoeding van de letselschade. Wij vertellen je er alles over.

Bedrijfsongeval in Utrecht komt vaak voor

Een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje. Ook in Utrecht. Er wordt volop gebouwd – de stad verwacht in 2040 meer dan 455.00 inwoners te hebben. Tijdens de bouwwerkzaamheden gaat er regelmatig iets mis, want het is geen ongevaarlijk werk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het restauratieproject van de Domtoren. Een werknemer struikelt over een losliggend voorwerp, om maar iets te noemen. Of valt van een gammele stellage… En loopt ernstige verwondingen op. Ook ongelukken op het werk in de horeca komen vaak voor. Zo zijn er helaas nog veel meer voorbeelden van bedrijfsongevallen in Utrecht te bedenken.

Wat te doen na een ongeval op het werk in Utrecht?

Na een ongeval op het werk in Utrecht zit de schrik er goed in. Je kunt misschien tijdelijk niet meer werken. Loopt inkomsten mis. Bent afhankelijk van anderen. Om nog maar te zwijgen van de kosten die je maakt. Als je net een bedrijfsongeval in Utrecht hebt gehad, wat kun je dan het beste doen? Wijs Letselschade heeft een paar tips voor je.

 • Geef door aan je leidinggevende dat je een bedrijfsongeval in Utrecht hebt gehad
 • Vraag je werkgever om een ongevallenrapport op te stellen (waarin precies staat wat er is gebeurd)
 • Vraag je werkgever om de arbeidsinspectie in te schakelen als dit verplicht is
 • Roep op tijd hulp in van een ervaren letselschade jurist die jou helpt de werkgever aansprakelijk te stellen

Werkgever meestal aansprakelijk

Misschien heb je na het ongeval hulp in de huishouding nodig. Wordt jouw salaris niet volledig doorbetaald. Of maak je andere kosten. Die financiële schade wil je natuurlijk vergoed krijgen. Gelukkig kan dat ook, want de werkgever is bij letselschade in Utrecht bijna altijd aansprakelijk. Werknemers worden door de wet heel goed beschermd. De werkgever heeft een zorgplicht en moet zich houden aan strenge eisen om bedrijfsongevallen in Utrecht te voorkomen. Zoals het houden van voldoende toezicht, en het nemen van voorzorgsmaatregelen. Overkomt jou een ongeluk op het werk? En heeft de werkgever zich niet aan zijn zorgplicht gehouden? Dan moet de werkgever jouw schade vergoeden. De werkgever is vaak goed verzekerd voor aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij jouw schade uit ‘eigen zak’ moet betalen.

Wie kan de werkgever aansprakelijk stellen?

Werknemers kunnen hun werkgever altijd verantwoordelijkheid houden voor de schade. Maar ook:

Ben jij werknemer of herken jij jezelf in één van bovenstaande punten? En heb je een bedrijfsongeval in Utrecht gehad? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk jouw werkgever aansprakelijk te stellen.

Wijs Letselschade helpt je graag verder

Op dit moment gaat al jouw energie uit naar je herstel. Dat begrijpen we heel goed. Daarom helpen we je graag bij het vergoed krijgen van jouw letselschade. Geen zorgen, we houden altijd rekening met de relatie tussen jou en de werkgever. Onze letselschade juristen hebben al veel slachtoffers van bedrijfsongevallen in Utrecht geholpen, en staan je met plezier bij.

Wat we voor je doen

 • Wijs neemt contact op met jouw werkgever
 • Wijs biedt altijd kosteloze rechtshulp
 • Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het beste resultaat

Bedrijfsongeval in Utrecht gehad?

Ben je benieuwd naar onze aanpak, of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We nemen nog dezelfde dag contact met je op. Ook kun je bellen naar 035-8878266 om direct één van onze juristen te spreken. Onze hulp is voor cliënten altijd kosteloos. Wijs staat voor je klaar!