Letselschade in Den Haag: wat nu?

Het je letselschade opgelopen in Den Haag? Ongevallen met letselschade tot gevolg komen in Den Haag helaas vaak voor. Zoals in iedere grote stad zijn de vele fietsers hierbij een belangrijke factor. Aanrijdingen rondom het centraal station, de beruchte Zoutmanstraat of de Goudenregenstraat zijn misschien wel eerder regel dan uitzondering. En alleen al het aantal ongelukken waar een tram bij betrokken is ligt in Den Haag ieder jaar enorm hoog. Ook komen er vaak fietsers in de tramrails terecht, met alle gevolgen vandien. En wist je dat Den Haag al jaren aan de top – zelfs op nummer één – staat van steden met de meeste vertraging in het verkeer? Niet zo gek dus dat ongelukken met fietsers en stilstaande auto’s (waarbij een fietser tegen een openstaand portier aanrijdt bijvoorbeeld) aan de orde van de dag zijn. Of denk aan kettingbotsingen. Maar niet alleen in het verkeer kun je in Den Haag letselschade oplopen. Het zou je zomaar kunnen gebeuren dat je over straat loopt in de binnenstad en iemand gooit net een voorwerp uit het raam… Of dat je wordt gebeten door een hond. Kortom: een ongeluk met letselschade tot gevolg zit in een klein hoekje.

Als je van de eerste schrik bent bekomen, kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt: wat nu?

Recht op schadevergoeding

Het is heel begrijpelijk dat je niet goed weet wat je nu het beste kunt doen. Er komt immers veel op je af. Want:

 • Je kunt (gedeeltelijk) niet meer werken
 • Je maakt extra (medische) kosten
 • Je kunt je hobby niet meer uitoefenen
 • Je wordt afhankelijk van vrienden en familie

Gelukkig kun je jouw schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Dat geldt voor zowel de materiële schade (in geld uit te drukken) als de immateriële schade (compensatie voor leed, angst en verdriet). Hierover lees je meer in dit artikel.

Wat kan ik nu het beste doen?

Heeft iemand anders jouw schade veroorzaakt? Dan is deze in de meeste gevallen verantwoordelijk. Het is bij een verkeersongeval goed om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, voor zover dat op dat moment mogelijk is. De volgende stukken kunnen van belang zijn:

 • Een door beide partijen ingevuld schadeformulier
 • Foto’s van de plaats van het ongeval
 • Getuigenverklaringen

Heb je een ongeval tijdens werk gehad? Dan is het verstandig om de werkgever in ieder geval te informeren over jouw ongeval. Vraag ook na of er een ongevallenformulier is opgemaakt en of er een melding van het ongeval bij de arbeidsinspectie is gedaan.

Vaak is degene die jouw schade heeft veroorzaakt goed verzekerd. De andere partij zal dus aansprakelijk moeten worden gesteld en deze dient dan een melding van het ongeval bij de aansprakelijkheidsverzekeraar te doen. Deze stap kan lastig zijn en het is vaak verstandig om je hierbij te laten helpen door een specialist op het gebied van letselschade.

Wijs Letselschade helpt je graag verder

Weet dat je er niet alleen voor staat. Wij van Wijs Letselschade staan klaar om je te helpen. Samen kijken we naar de stappen die we moeten nemen om jouw schade te claimen, zodat jij je kunt focussen op je herstel. Dat is ten slotte het allerbelangrijkste!

Wat kan Wijs voor je betekenen?

Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade. Onze juristen hebben inmiddels al veel letselschadeslachtoffers in Den Haag geholpen en zetten hun kennis en kunde met plezier voor je in.

 • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
 • Wijs komt bij je langs (omgeving Den Haag)
 • Wijs regelt voorschotbetalingen
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het maximale resultaat

Meer weten over onze hulp en werkwijze?

Of wil je eerst even kennismaken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Ook kun je bellen naar 035-887 82 66 om direct één van onze juristen te spreken. We horen graag van je!