Bedrijfsongeval in Rotterdam

Ben je gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Rotterdam? Dan ben je vast enorm geschrokken. Misschien kun je niet meer werken, heb je veel hulp nodig van familie en vrienden en zit sporten er ook niet meer in. Je hele leven staat op z’n kop!

We kunnen ons dus voorstellen dat je je afvraagt: wat nu? Daar helpen wij van Wijs Letselschade je graag verder mee.

Voorbeelden van een bedrijfsongeval in Rotterdam

Helaas komen bedrijfsongevallen in Rotterdam vaak voor. Zoals ongelukken in een fabriekshal, met een heftruck, op kantoor en zelfs op een bedrijfsuitje moet je voorzichtig zijn. Of er gebeurt iets in de auto op weg naar je werk. Andere voorbeelden van bedrijfsongevallen in Rotterdam zijn:

 • Struikelen over een losliggende kabel
 • Ongeluk tijdens het laden en lossen
 • Ongeval met een heftruck in een fabriekshal
 • Bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven
 • Scooterongeluk tijdens het bezorgen

Bedrijfsongeval in Rotterdam: wat nu?

Nadat je een beetje van de eerste schrik bent bijgekomen, vraag je je vast af: wat moet ik doen, hoe moet het verder als mijn salaris niet wordt doorbetaald? Heb ik recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval in Rotterdam? En zo ja, op hoeveel?

Geen paniek. Het is belangrijk om alles stapje voor stapje aan te pakken. De eerste stappen die we je adviseren om te zetten na een bedrijfsongeval in Rotterdam zijn:

 • Meld het bedrijfsongeval bij jouw leidinggevende.
 • Vraag de werkgever om een ongevallenrapport op te stellen. Hierin schrijft de werkgever op wat er precies is gebeurd.
 • Laat de werkgever weten dat hij het ongeval moet melden bij de arbeidsinspectie. Dat is niet altijd verplicht, maar vaak wel.
 • Neem contact op met een letselschadejurist van Wijs Letselschade die jou verder kan helpen.

Wij van Wijs Letselschade helpen je graag met het vergoed krijgen van jouw schade na een bedrijfsongeval in Rotterdam. We nemen zoveel mogelijk werk van je over, zodat jij meer tijd en energie over hebt voor je herstel. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Is mijn werkgever verantwoordelijk bij een bedrijfsongeval in Rotterdam?

Ja, de werkgever is meestal verantwoordelijk voor bedrijfsongevallen in Rotterdam. Die verantwoordelijkheid wordt in juridische woorden ‘aansprakelijkheid’ genoemd.

De werkgever moet zich houden aan strenge regels die jou als werknemer beschermen. Zo moet de werkplek altijd veilig zijn ingericht en moeten er genoeg voorzorgsmaatregelen worden genomen om ongelukken te voorkomen. Zelfs als je niet oplet tijdens het werk en hierdoor gewond raakt, is de werkgever meestal aansprakelijk voor de schade!

Gelukkig zijn werkgevers vaak goed verzekerd voor bedrijfsongevallen. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ook niet om jullie werkgevers/werknemersrelatie als je de werkgever aansprakelijk stelt. Bij Wijs Letselschade doen we er tijdens de behandeling van jouw zaak namelijk alles aan om de band tussen jou en je werkgever goed te houden.

Aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval in Rotterdam

Om jouw schade door het bedrijfsongeval in Rotterdam vergoed te kunnen krijgen, moet de werkgever aansprakelijk worden gesteld. Dit gebeurt op een officiële manier, met een aangetekende brief. Je kan de werkgever aansprakelijk stellen als je:

 • In loondienst werkt
 • Als ZZP-er werk doet dat ook door een medewerker had kunnen worden gedaan
 • Als uitzendkracht werkt. Zowel het uitzendbureau als het bedrijf waar je bent geplaatst kunnen dan aansprakelijk worden gesteld
 • Vrijwilligerswerk doet (alleen in sommige situaties)

Letselschadespecialist na een bedrijfsongeval in Rotterdam nodig?

Het aansprakelijk stellen van jouw werkgever kan een lastige stap zijn. Dat begrijpen we. Maar weet dat je er niet alleen voor staat. Wij van Wijs Letselschade zijn experts op het gebied van letselschade na een bedrijfsongeval in Rotterdam en staan klaar om je te helpen. Samen bekijken we welke stappen we moeten zetten om jouw schade vergoed te krijgen, zodat jij krijgt waar je recht op hebt. We nemen zoveel mogelijk werk van je over, zodat jij je kan focussen op je herstel.

Wat kan Wijs Letselschade voor je doen?

Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade bij een bedrijfsongeval in Rotterdam. Onze letselschadejuristen hebben al veel letselschadeslachtoffers in Rotterdam geholpen en zetten hun kennis en ervaring met plezier voor je in.

Dit is wat we voor je kunnen doen:

 • Wijs neemt contact op met jouw werkgever
 • Wijs biedt gratis hulp aan cliënten
 • Wijs geeft je de ruimte om te focussen je op herstel
 • Wijs neemt alle papier- en uitzoekwerk over
 • Wijs haalt het beste resultaat

Meer weten over onze hulp bij een bedrijfsongeval in Rotterdam?

Of wil je eerst kennismaken, zonder verder iets te moeten? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. Of bel naar 010 200 1882 om meteen een letselschadejurist in Rotterdam te spreken. Ons kantoor kun je vinden op het adres: Westplein 12, 3016 BM Rotterdam. We helpen je graag!