Bijzondere bedrijfsongevallen: krijg je jouw schade vergoed?

5 oktober 2023

Geplaatst in: Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval is, je raad het al, een ongeluk dat jou als werknemer overkomt op je werk. Je valt van een steiger, struikelt over een losliggend snoer of krijgt een ongeluk met een machine en loopt letsel op. De werkgever moet dan bijna altijd jouw schade vergoeden.

Maar hoe zit dat met situaties die wel te maken hebben met je werk, maar niet direct? Zoals de rit van huis naar je werk? Zijn dat ook bedrijfsongevallen (en is de werkgever dan dus ook verantwoordelijk voor jouw schade…?) 

Wij vertellen het je.

Bij een “gewoon” bedrijfsongeval wordt jouw schade bijna altijd vergoed

Volgens de wet, in artikel 7:658 BW, moet de werkgever jouw werkplek veilig en in orde houden. Daar moet bovendien toezicht op worden gehouden. Overkomt jou een ongeluk, bijvoorbeeld met een ladder of heftruck, en oordeelt de rechter dat er niet genoeg veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om dat ongeluk te voorkomen, dan moet de werkgever jouw schade vergoeden.

In bijna alle gevallen is de werkgever aansprakelijk. Zelfs als je vindt dat het ongeluk jouw eigen schuld was! Alleen bij opzet of bewuste roekeloosheid, dus als je het écht expres deed en wist dat het levensgevaarlijk was wat je deed, is de werkgever soms niet aansprakelijk. Maar dat komt bijna nooit voor.

Hoe zit het met… bijzondere bedrijfsongevallen?

Bij ‘grensgevallen’, zoals een bedrijfsuitje, verkeersongeval of reis naar het buitenland voor je werk, kun je je afvragen of de werkgever voor de schade opdraait. Het gaat ten slotte niet om een typisch bedrijfsongeval op het werk. Wij zullen hier 3 voorbeelden van bijzondere bedrijfsongevallen wat nader toelichten, zodat je precies weet bij welke bijzondere bedrijfsongevallen de werkgever óók aansprakelijk (kan) zijn.

1. Aan het werk tijdens een autorit

In principe is de werkgever niet aansprakelijk als er op weg naar je werk (of van je werk naar huis) iets gebeurt. Dit noemen we een ongeval woon-werkverkeer. Het komt regelmatig voor dat de werkgever voor dit soort ongevallen een goede verzekering heeft afgesloten, waardoor jouw schade toch gedekt is.

De werkgever kan wél verplicht zijn je schade te vergoeden als je onderweg een klusje voor je baas moest verrichten.

  • Op weg naar kantoor word je gebeld door je baas met de vraag of je even wat spullen wilt ophalen bij een leverancier
  • Na werktijd moet je een pakketje bezorgen bij een klant, omdat die vlakbij je huis woont
  • Je hebt een verplichte carpoolafspraak met collega’s (op weg naar je werk pik je een paar collega’s op)

In dit soort gevallen is de werkgever verplicht om als goed werkgever (artikel 7:611 BW) een verzekering af te sluiten die jouw letselschade dekt. Of je in jouw specifieke geval bij een ongeluk met een voertuig tijdens werk recht hebt op schadevergoeding, kunnen we niet op voorhand zeggen. Neem gerust contact op met één van onze letselschadejuristen voor gratis advies (telefoonnummer vind je onderin het artikel).

2. Bedrijfsuitje (paintballen, varen, escape room…)

Samen met collega’s paintballen, een dagje kleischieten of meedoen aan een escape room: je kunt het zo gek niet bedenken en het gebeurt. Gelukkig gaan veel bedrijfsuitjes goed, maar soms loopt het verkeerd af en raakt iemand gewond. Betaalt de werkgever dan de schade?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Bij activiteiten buiten de werkzaamheden met een bijzonder risico – zoals bij bedrijfsuitjes – moet de werkgever zijn best doen om werknemers tegen veiligheidsrisico’s te beschermen. Hoe verplichter het uitje is en hoe meer het verband houdt met je werkzaamheden, hoe eerder een werkgever verantwoordelijk kan worden gehouden voor de letselschade die jij hierdoor lijdt.

Hoe kan de werkgever je dan tegen veiligheidsrisico’s beschermen, zul je denken?

In ieder geval met het geven van instructies en door te zorgen voor goede materialen, al dan niet in samenwerking met het bedrijf waar het uitje plaatsvindt.

3. Bedrijfsongeval in het buitenland

Beland je in een kettingbotsing op zakenreis? Of loop je een ander ongeluk op tijdens je werk in het buitenland? Bel dan zodra het kan jouw leidinggevende op. Dan kan de werkgever meteen stappen ondernemen. Want ja, ook voor een bedrijfsongeval in het buitenland kan jouw werkgever aansprakelijk zijn.

Vond het ongeluk op de werkplek in het buitenland plaats? Bijvoorbeeld op een bouwplaats in Italië, of in een vergaderzaal in Duitsland? Dan spreek je waarschijnlijk van een typisch bedrijfsongeval waar de werkgever aansprakelijk voor is.

Maar als het ongeluk buiten de werkplek gebeurde, is het nog maar de vraag of de werkgever de schade moet vergoeden. In ieder geval moet de werkgever bepaalde risico’s van werknemers in het buitenland goed verzekeren. Zoals het risico op een auto-ongeluk. Maar niet álle risico’s hoeven te worden gedekt. Alleen als het een risico is waarvan de kans redelijk groot is dat die zich voordoet.

Kortom, bij een ongeval in het buitenland is het erg afhankelijk van de omstandigheden van het geval of jouw schade vergoed wordt door de werkgever.

Tip: schakel hulp in van een letselschadejurist

Heb je een ongeval gehad dat wél met je werk te maken heeft, maar niet direct een bedrijfsongeval is? Of weet je het niet zeker? Geen nood. Een letselschadejurist kan al jouw vragen hierover beantwoorden. Bij Wijs Letselschade werken bevlogen en ervaren juristen die jou verder graag helpen. 

Neem gerust contact met ons op door een berichtje achter te laten via het contactformulier. Of bel 035 887 8566 om direct één van onze juristen te spreken. Wijs Letselschade zit aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Onze hulp kost jou persoonlijk helemaal niets!

Terug naar blog-overzicht