Bedrijfsongeval in Spijkenisse gehad?

In het kort
 • Geef na een bedrijfsongeval in Spijkenisse aan je leidinggevende door dat je een ongeluk hebt gehad
 • De werkgever is bijna altijd verantwoordelijk voor de vergoeding van jouw letselschade
 • De werkgever is hiervoor vaak goed verzekerd
 • Zoek op tijd hulp bij een betrouwbare letselschade jurist die jou helpt alles in goede banen te leiden en de letselschade vergoed te krijgen
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Ben je gewond geraakt tijdens je werkzaamheden in Spijkenisse? En heb je letselschade opgelopen? Dan ben je vast erg geschrokken. Gelukkig heb je als slachtoffer van een bedrijfsongeval in Spijkenisse bijna altijd recht op schadevergoeding. Hoe dat precies zit, leggen we je hieronder uit.

Bedrijfsongevallen in Spijkenisse komen vaak voor

Bedrijfsongevallen in Spijkenisse komen helaas vaak voor. Denk aan een ongeluk met heftruck in de fabriekshal. Of struikelen over een snoer op de bouwplaats bij het Spui. Uitglijden over de kantinevloer op kantoor. Zelfs ongelukken tijdens bedrijfsuitjes op bijvoorbeeld het Plein of in Madurodam worden soms gezien als bedrijfsongeval.

Wat kun je na een bedrijfsongeval in Spijkenisse het beste doen?

Na de eerste schrik denk je waarschijnlijk: een bedrijfsongeval, wat nu? En dat begrijpen we heel goed. Om je verder te helpen hebben we een paar belangrijke adviezen voor je.

 • Geef aan je leidinggevende door dat je een bedrijfsongeval in Spijkenisse hebt gehad
 • Vraag je werkgever om een ongevallenrapport op te stellen (waarin precies staat wat er is gebeurd)
 • Vraag je werkgever het ongeval te melden bij de arbeidsinspectie en om een ongevallenrapport op te stellen (waarin precies staat wat er is gebeurd). Sinds 1 januari 2023 is er sprake van een nieuwe werkwijze bij de arbeidsinspectie. De werkgever moet binnen 15 dagen zelf onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval, maakt een werkgeversrapportage en stelt een plan op om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren, tenzij sprake is van een uitzondering
 • Jouw werkgever is vaak goed verzekerd voor ongevallen op het werk, maar het is wel belangrijk dat hij weet bij welke verzekering hij/zij terecht kan voor jouw ongeval
 • Zoek op tijd hulp bij een betrouwbare letselschade jurist die jou helpt om de juiste wegen te bewandelen

Je hebt schade. Zoals medische kosten, kosten voor hulp in de huishouding en gemiste inkomsten. Moet je zelf met die schade blijven zitten? Nee, meestal niet gelukkig. Werkgevers hebben volgens de wet een ‘zorgplicht’. Ze moeten aan strenge eisen voldoen om letselschade door bedrijfsongevallen te voorkomen. De werkgever moet alles uit de kast halen om de werkomstandigheden zo veilig mogelijk te houden. Zoals het geven van duidelijke veiligheidsvoorschriften en zorgen voor voldoende toezicht.

Voldoet de werkgever niet aan die vereisten, en overkomt jou een bedrijfsongeval in Spijkenisse met letselschade tot gevolg? Dan is de werkgever bij een bedrijfsongeval aansprakelijk voor jouw schade. Met andere woorden: de werkgever is verantwoordelijk voor de vergoeding van jouw schade. Hier is hij meestal goed voor verzekerd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw werkgever de schade ‘uit eigen zak’ moet betalen.

Kan ik mijn werkgever aanspreken voor de letselschade?

Ja, dat kan in een aantal situaties.

 • Je bent in loondienst werkzaam
 • Je doet als ZZP-er werk voor een opdrachtgever wat ook door een werknemer gedaan had kunnen worden
 • Je werkt als uitzendkracht
 • Je doet vrijwilligerswerk onder specifieke omstandigheden

Herken jij jezelf hierin? En heb je een bedrijfsongeval in Spijkenisse gehad? Dan raden we je aan om dit zo snel mogelijk met  jouw werkgever bespreken. Wijs Letselschade helpt je hier graag bij.

Dit kan Wijs voor jou betekenen

De juristen van Wijs Letselschade helpen je graag om alle schade vergoed te krijgen. Daarbij houden we altijd rekening met de relatie tussen jou en je werkgever. We nemen al het ingewikkelde papierwerk uit handen, zodat jij je kan focussen op je herstel. Dat is het allerbelangrijkste.

 • Wijs neemt contact op met jouw werkgever
 • Wijs biedt altijd kosteloze rechtshulp
 • Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het beste resultaat

We willen je op het hart drukken om altijd voor een letselschade advocaat of jurist met het Nationaal Keurmerk Letselschade te kiezen. Dit keurmerk geeft aan dat een letselschade advocaat of jurist betrouwbaar is en de kwaliteit kan bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten van een goede belangenbehartiger.

Bedrijfsongeval in Spijkenisse gehad?

Dan kun je bij ons terecht. Benieuwd naar onze aanpak, of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We nemen nog dezelfde dag contact met je op. Ook kun je bellen naar 010 200 1882 om direct één van onze juristen te spreken. Onze hulp is voor cliënten altijd kosteloos. Wijs staat voor je klaar!