Letselschade advocaat of jurist in Amersfoort inschakelen?

In het kort
 • Een letselschade advocaat in Amersfoort mag, net als een letselschade jurist, een letselschade slachtoffer bijstaan in een letselschadezaak.
 • Verschil: een letselschade advocaat mag procederen, een letselschade jurist niet. Maar in 95% van de gevallen is procederen gelukkig niet nodig.
 • De hulp van Wijs Letselschade is altijd kosteloos. Dat kan bij een letselschade advocaat anders zijn.
 • Bij Wijs werken alleen letselschade juristen, geen advocaten.
Direct weten of jij recht hebt op letselschade? Check je recht op letselschade

Liever verder kijken?

... of liever lezen

Ben je gewond geraakt in Amersfoort? En heb je letselschade opgelopen? Dan ben je vast ontzettend geschrokken. Gelukkig heb je in bepaalde situaties recht op schadevergoeding bij letselschade. Daarom snappen we goed dat je op zoek bent naar een letselschade advocaat of jurist in Amersfoort. Wanneer je die moet inschakelen, en hoe dat precies zit, leggen we je in dit artikel uit.

Wat is een letselschade advocaat in Amersfoort?

Een letselschade advocaat is een aan de universiteit afgestudeerd jurist. Hij of zij is gespecialiseerd in aansprakelijkheid bij letselschade. Net als een letselschade jurist, mag een letselschade advocaat in Amersfoort jou als letselschade slachtoffer helpen om de schade vergoed te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je een verkeersongeval of bedrijfsongeval hebt gehad waar iemand anders verantwoordelijk voor was.

Wat doet een letselschade advocaat in Amersfoort precies?

Letselschade advocaten in Amersfoort helpen je met het vergoed krijgen van de schade. Ze zijn er om jou bij te staan als je de verantwoordelijke partij wilt aanspreken. Zoals:

 • de automobilist die jou heeft aangereden
 • de hond van iemand anders die jou heeft gebeten
 • de werkgever bij wie je een bedrijfsongeval hebt gehad

De advocaat doet zijn uiterste best om jouw schade vergoed te krijgen. Daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Hij of zij onderhoudt het contact met alle partijen (verzekeraar, tegenpartij, medisch specialisten) en spit allerlei ingewikkelde documenten door. Ook is een advocaat in Amersfoort druk bezig met het berekenen van de schade, met onderhandelen en het opvragen en verzenden van stukken. Soms gaat een advocaat naar de rechtbank. Vaak is dat gelukkig niet nodig. Alleen in 5% van alle letselschadezaken hoeft er geprocedeerd te worden. Wat dus betekent dat in 95% van de zaken de belangenbehartiger en de tegenpartij er zelf uit komen! Gelukkig maar. Want procederen kost veel tijd. En daar zit je als letselschadeslachtoffer natuurlijk niet op te wachten.

Wat doet een letselschade jurist in Amersfoort?

Een letselschade jurist in Amersfoort helpt net als een letselschade advocaat met het verhalen van de schade.Een jurist heeft net als een advocaat rechten aan de universiteit gestudeerd. Daarnaast heeft een jurist van Wijs letselschade een specialisatie opleiding tot register expert in letselschade gevolgd en afgerond. Taken van een letselschade jurist in Amersfoort zijn bijvoorbeeld:

 • Het officieel aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • Het berekenen van de letselschade
 • Het verzamelen en versturen van diverse documenten
 • Het voeren van discussies met de verzekeraar van de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding bij letselschade

Elke zaak is uniek, dus ook de manier waarop jouw letselschadeproces verloopt en wat er gedaan moet worden. Het doel is altijd hetzelfde: ervoor zorgen dat jouw schade vergoed wordt, en je weer toekomstperspectief hebt. Een ervaren letselschade jurist kan jou hier heel goed bij ondersteunen. Je geeft dus de financiële en juridische zorgen uit handen. Daar hoef je niet meer aan te denken. Zo komt er ruimte om te werken aan je herstel.

Letselschade advocaat Amersfoort of jurist: wat zijn de verschillen?

Een letselschade advocaat en jurist doen voor een groot deel hetzelfde. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen.

Een letselschade advocaat in Amersfoort mag procederen

Een letselschade advocaat mag procederen, terwijl een letselschade jurist alleen in uitzonderlijke gevallen naar de rechter kan stappen. Gelukkig is procederen bijna nooit nodig. In slechts 5% van de gevallen komt het tot een rechtszaak! Dit betekent dat de kans dat je naar de rechter moet erg klein is. Dat is positief. Komen partijen er zelf uit, dan duurt de zaak minder lang en worden financiële risico’s beperkt. Mocht het toch nodig zijn om te procederen, dan schakelen wij kosteloos onze ‘huisadvocaat’ in.

Andere verschillen tussen een letselschade advocaat en jurist in Amersfoort

Nog een belangrijk verschil tussen een letselschade advocaat en een jurist is de werkwijze. De aanpak. Eigenlijk is die aanpak voor iedere jurist of advocaat uniek. Bij Wijs Letselschade hebben we in onze aanpak niet alleen oog voor de schadevergoeding, maar ook voor jouw herstel. Uiteindelijk gaat het erom dat jij weer kunt genieten van het leven, zonder overschaduwd te worden door het ongeluk en jouw letsel. Zo nodig schakelen we een herstelexpert in om je daarbij te helpen. Hierin gaan we verder dan de gemiddelde letselschade advocaat- of jurist in Amersfoort. Zij hebben diepgaande (praktijk)kennis over alles wat met letselschade en schadevergoeding te maken heeft.

Letselschade advocaten en juristen hebben allebei rechten gestudeerd

Net als letselschade advocaten hebben juristen rechten gestudeerd. Daarbovenop heeft een letselschade advocaat een beroepsopleiding tot advocaat afgerond. Letselschade juristen hebben ook een beroepsopleiding gedaan. Zij mogen zich ‘Register Expert’ noemen.

Wat kost een letselschade advocaat of jurist in Amersfoort?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: hoeveel ben ik kwijt aan een goede letselschade advocaat of jurist in Amersfoort? Het antwoord is niet zwart-wit. Hieronder leggen we je er meer over uit.

Hoeveel kost een letselschade advocaat in Amersfoort?

In de wet staat dat de kosten van een letselschade advocaat of jurist moeten worden betaald door de verantwoordelijke partij (of diens verzekeraar). Hoe kan het dan, dat je zoveel verhalen hoort over peperdure advocaten? Hier zijn verschillende verklaringen voor.

 • Soms berekenen advocaten of juristen hun prijzen op basis van no cure no pay. Als je wint met jouw zaak, moet je een percentage van het geld dat je krijgt betalen aan de advocaat. Zo houd je dus minder van je schadevergoeding over. Ons advies is om hier nooit zomaar mee akkoord te gaan. In de meeste gevallen kan de advocaat of jurist zijn of haar kosten in rekening brengen bij de aansprakelijke verzekeraar en is een no cure no pay afspraak dan ook helemaal niet nodig.
 • Als jouw zaak voor de rechter komt, zal de advocaat meestal kosten bij jou in rekening moeten brengen, die niet door de aansprakelijke verzekeraar worden vergoed. Houdt daar rekening mee, als blijkt dat de weg naar de rechter nog de enige mogelijkheid is om jouw letselschade op te lossen.
 • Soms betaalt een verzekeraar de kosten van jouw advocaat of jurist niet volledig. Dit komt nogal eens voor omdat de verzekeraar zich op het standpunt kan stellen dat hij de kosten niet redelijk vindt. Let goed op wat voor afspraken je met jouw advocaat of jurist maakt wanneer de verzekeraar de kosten niet volledig vergoedt. Moet je die dan zelf betalen?

Hoeveel kost een letselschade jurist in Amersfoort?

Letselschade juristen kunnen hun kosten indienen bij de aansprakelijke partij. Net als letselschade advocaten. De hulp van letselschade juristen kost jou in principe dus niets. Helaas zijn er ook letselschade juristen in Amersfoort die het anders aanpakken. Ze werken op basis van no cure no pay of bieden andere contracten aan waardoor je tóch moet betalen. Let hier goed op, want dit hoeft dus niet. De hulp van letselschade advocaten is in principe helemaal kosteloos. Onderteken daarom nooit zomaar een overeenkomst met een letselschade jurist. Zo ben je er zeker van dat de hulp gratis is. Wil je graag hulp van Wijs Letselschade? Dan betaal je in ieder geval niets. Wij verhalen de schade op de aansprakelijke partij. Wanneer het ons niet lukt om alle schade vergoed te krijgen, is dat ons eigen risico. Daar ondervind jij niet de nadelige gevolgen van. Zo regelen wij alle financiële zaken met de verzekeraar onderling. Jij hebt er dus geen omkijken meer naar.

Wanneer een letselschade advocaat of jurist in Amersfoort inschakelen?

We raden je aan een letselschade advocaat of jurist in Amersfoort in te schakelen wanneer je een ongeluk met letselschade hebt gehad waar iemand anders verantwoordelijk voor was. Zoals een verkeersongeval of een bedrijfsongeval.

 • Je bent op het werk gestruikeld over een losliggende kabel
 • Je valt van een steiger die niet goed geplaatst is
 • Je wordt als fietser of voetganger aangereden door een auto

In die situaties zit je met schade. Kapotte kleding, ziekenhuiskosten, gemiste inkomsten, noem maar op. Is iemand anders verantwoordelijk, dan kun je proberen om die schade te verhalen. Omdat dit een ingewikkeld proces is, is het verstandig om een letselschade advocaat or jurist in Amersfoort in te schakelen die jou hierbij kan helpen. Een jurist of advocaat neemt al het ingewikkelde (papier)werk uit handen, zodat jij je kunt focussen op je herstel. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat!

Letselschade advocaat in Amersfoort inschakelen, of jurist?

Je hebt letselschade advocaten in Amersfoort, maar ook juristen. Wanneer moet je wie inschakelen? Is het altijd nodig om een letselschade advocaat in de arm te nemen? Het antwoord is nee. Zowel een letselschade advocaat als jurist heeft rechten gestudeerd. Ze mogen jou allebei helpen bij het verhalen van de schade. Maar de vraag is natuurlijk, wanneer moet je bij wie zijn? Het belangrijkste is dat je kiest voor wat goed aanvoelt, of dat nu een letselschadejurist of -advocaat is. Aan wie of welk kantoor durf jij jouw zaak toe te vertrouwen? Informeer daarbij ook goed, welke kosten wel en welke kosten niet bij jou in rekening worden gebracht. Wat doet het kantoor als de kosten niet volledig door de aansprakelijke verzekeraar worden betaald? Moet jij dat gedeelte dan zelf betalen? Als er geprocedeerd moet worden, hoeveel bedragen de kosten die jij zelf moet betalen dan?

Jurist of letselschade advocaat in Amersfoort met keurmerk

We willen je op het hart drukken om altijd voor een letselschadeadvocaat of -jurist met het Nationaal Keurmerk Letselschade te kiezen. Dit keurmerk geeft aan dat een letselschade advocaat of jurist in Amersfoort betrouwbaar is en de kwaliteit kan bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten van een goede belangenbehartiger.

Hoe kan Wijs je helpen?

Wijs is superspecialist in letselschade en aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Onze juristen (geen advocaten) hebben jarenlang ervaring met het succesvol bijstaan van letselschadeslachtoffers, en we helpen ook jou graag om alle schade vergoed te krijgen waar je recht op hebt. We nemen al het ingewikkelde papierwerk van je over. Wijs werkt nauw samen met haar eigen huisadvocaat, voor als er toch geprocedeerd moet worden. Zo kan jij je focussen op jouw herstel. Dat is tenslotte het allerbelangrijkste. Onze hulp kost jou persoonlijk helemaal niets.

 • Wijs luistert goed naar jouw verhaal
 • Wijs biedt altijd kosteloze rechtshulp
 • Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het beste resultaat

Hoe we bij Wijs Letselschade te werk gaan

Bij Wijs Letselschade hebben we een specifieke aanpak, die er als volgt uitziet.

1. We brengen de letselschade in kaart

We komen bij je langs. We brengen samen de schade in kaart. Dat is belangrijk voor het verdere letselschadeproces. Vervolgens houden we de tegenpartij verantwoordelijk, zoals bijvoorbeeld jouw werkgever. Gelukkig zijn werkgevers over het algemeen goed verzekerd tegen aansprakelijkheid met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

2. We vragen om een voorschot

De schade loopt waarschijnlijk steeds hoger op. Ziekenhuiskosten, medische kosten, gemiste inkomsten… Door het letsel ben je niet meer in staat het huishouden te doen of te werken. Naast dat dit emotioneel en mentaal ontzettend veel impact heeft, voel je het ook in je portemonnee. Daarom zorgen we ervoor dat de verzekeraar van de tegenpartij jou zo snel mogelijk een voorschot betaalt. Zodat je de rekeningen kunt betalen en financiële rust hebt.

3. We werken aan je herstel

Samen met jou kijken onze letselschade juristen in Amersfoort wat we kunnen doen om jouw herstel te bevorderen. Zo nodig schakelen we hulp in van een herstel-expert of arbeidsdeskundige.

4. We beoordelen jouw medische toestand

Ben je hersteld, of is de situatie stabiel? Dan kijken we samen met een medisch adviseur wat voor gevolgen jouw letsel heeft voor de toekomst. Dit doen we in samenspraak met jou. Het kan zijn dat er een medisch onderzoek moet worden uitgevoerd, om de risico’s voor de toekomst in kaart te brengen. Denk aan het risico op toekomstige verergering van de klachten of een eventuele operatie. Dit kan voor meer schade zorgen als je bijvoorbeeld hierdoor minder kunt werken of extra hulp in het huishouden nodig hebt.

5. Samen gaan we voor het beste resultaat

Samen nemen we alle (toekomst)schade door. We gaan met de tegenpartij zitten en komen tot een afspraak over de schadevergoeding. Daarbij zorgen we ervoor dat we een zo gunstig mogelijk resultaat behalen!

Letselschade advocaat in Amersfoort nodig?

Gelukkig hoeft dat niet altijd. De letselschade juristen van Wijs kunnen jou kosteloos bijstaan. Meer weten over onze aanpak, of wil je vrijblijvend kennismaken? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We nemen nog dezelfde dag contact met je op. Ook kun je bellen naar 0578 618 788 om direct één van onze juristen te spreken. We helpen je graag!