Kantoorbaan veilig? Ook daar kun je letselschade oplopen!

28 april 2023

Geplaatst in: Algemeen

Op kantoor kan toch niet zoveel gebeuren?” denken de meeste mensen. Tja, het is inderdaad zo dat de meeste ongelukken plaatsvinden bij beroepen die wat gevaarlijker zijn. Kraanmachinisten, dakdekkers en bouwvakkers zijn regelmatig de pineut.

Maar dat betekent niet dat je op kantoor geen ongeluk kunt krijgen. Helaas!

In deze blog vind je waargebeurde voorbeelden van bedrijfsongevallen met letselschade op kantoor én lees je wie er toen verantwoordelijk was voor de schade.

Na het lezen kijk je wel 2x keer uit met koffie op de kantoortrappen…

Je hoofd stoten tegen een metalen balk

Oei, je moet er niet aan denken. Toch is dit een echt voorbeeld van iemand die letselschade opliep in haar kantoorbaan.

In de kantoorruimte op zolder hingen laaghangende balken. Het slachtoffer stootte per ongeluk haar hoofd en liep hierdoor hersenletsel op.

Ze stelde haar werkgever aansprakelijk voor de letselschade. Volgens de vrouw was er een onveilige situatie gecreëerd waar de werkgever verantwoordelijk voor was.

Niet genoeg maatregelen genomen

Maar de werkgever was het er niet mee eens. Er waren genoeg maatregelen getroffen om het ongeluk te voorkomen, vond hij.

Er was bijvoorbeeld een loopkuil gemaakt en er waren banken geplaatst om te voorkomen dat mensen hun hoofd zouden stoten.

Werkgever aansprakelijk voor hoofd stoten op kantoor

Toch was het niet genoeg. De werkgever had vaker moeten herhalen dat de route van de loopkuil moest worden genomen. Bovendien gaf zelfs de leidinggevende aan zich niet aan de loopkuil route te houden!

Daarom oordeelde de rechter in een uitspraak van 6 september 2022 dat de werkgever niet genoeg had gedaan om het ongeluk te voorkomen. Hij was aansprakelijk voor de letselschade van de vrouw.

Nog een voorbeeld: van de trap vallen op kantoor

In de ene hand houd je een kopje koffie vast. In de andere je laptop. Voor je het weet struikel je… en loop je vervelend letsel op.

Iets soortgelijks overkwam een werkneemster die van de 17e naar de 16e etage liep in een trappenhuis. Ze had in beide handen een laptop vast. Op het bordes gleed ze uit. Ze viel van de trap en knalde keihard met haar hoofd tegen de muur… waardoor ze hersenletsel opliep.

Ze stelde haar werkgever aansprakelijk. Kreeg ze haar schade vergoed?

Oorzaak van het trapongeval onduidelijk

De vrouw zei dat ze was uitgegleden door korrels op de grond. De werkgever ontkende. Maar de werkgever kon geen schoonmaakrooster laten zien waaruit bleek dat de trap grondig schoongemaakt en korrelvrij was. Dit kwam de werkgever duur te staan…

Werkgever had meteen onderzoek moeten doen

Na het bedrijfsongeval op kantoor had de werkgever meteen moeten onderzoeken hoe het ongeluk was ontstaan. Dit had hij niet gedaan. Hierdoor kon de ‘feitelijke toedracht’ (was er precies was gebeurd) niet worden achterhaald. De werkgever was daarom aansprakelijk (uitspraak van 22 juli 2019).

Zo zie je maar dat regels voor werkgeversaansprakelijkheid best streng zijn! De werkgever moet bewijzen dat hij alles heeft gedaan om schade te voorkomen. Lukt dit niet? Dan moet hij waarschijnlijk jouw schade vergoeden.

Andere voorbeelden van een bedrijfsongeval op kantoor

Naast vallen van de trap of je hoofd stoten kan er veel meer gebeuren op kantoor:

  • Je glijdt uit over een pas gedweilde vloer
  • Een onhandig neergezet koffieapparaat valt op je voet
  • Je struikelt over de kabels van de printer

En zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken.

Werkgever is meestal aansprakelijk…

Gelukkig kun je schade door een ongeluk op kantoor meestal op de werkgever verhalen.

Daarvoor moet je aantonen dat je schade hebt geleden tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Dit laatste wordt breed opgevat: ook als je bijvoorbeeld letselschade oploopt tijdens een bedrijfsuitje is de werkgever in sommige gevallen aansprakelijk!

…en gelukkig goed verzekerd!

Wees gerust: de werkgever is voor schade waarschijnlijk goed verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB). Het is de verzekeraar van de werkgever die uiteindelijk de schade betaalt, niet de werkgever zelf.

Je kunt vast de Wijs Wijzer voor Bedrijven naar je werkgever sturen. Hierin staat precies welke stappen de werkgever kan zetten na een bedrijfsongeval met letselschade op kantoor.

Soms is de werkgever niet verantwoordelijk

Glijd je uit op de trap omdat je koffie hebt gemorst? En kan de werkgever bewijzen dat er verder niets mis was met de trap. Dan kan het zomaar zo zijn dat je zelf voor de schade opdraait. De zorgplicht van de werkgever gaat heel ver maar de werkgever is niet altijd aansprakelijk.

Daarom raden we je aan om altijd hulp in te schakelen van een letselschadejurist. Zo weet je zeker waar je recht op hebt.

Ongeluk gehad op kantoor? Wij helpen je graag

Heb je letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval op kantoor? Van hersenletsel tot een gebroken hand, Wijs Letselschade staat voor je klaar. Samen kijken we wat nodig is om jouw leven weer in goede banen te leiden.

We helpen je in het contact met de werkgever – waarbij we ervoor zorgen dat de relatie tussen jullie goed blijft – en het verhalen van de schade. Ook helpen we je waar nodig actief met je herstel. Je staat er niet alleen voor.

Neem gerust contact met ons op

Meer weten over onze aanpak? Of wil je graag kennis maken? Neem dan vooral contact met ons op door te bellen naar 035 887 8566. Of stuur een berichtje met jouw vraag via ons contactformulier. Onze hulp is voor cliënten altijd gratis.

We willen je op het hart drukken om altijd voor een letselschade advocaat of jurist met het Nationaal Keurmerk Letselschade te kiezen. Dit keurmerk geeft aan dat een letselschade advocaat of jurist betrouwbaar is en de kwaliteit kan bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten van een goede belangenbehartiger. Wijs zit aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Terug naar blog-overzicht