5 tips voor slachtoffers van bedrijfsongevallen

14 november 2022

Geplaatst in: Algemeen Bedrijfsongeval

Ben je gewond geraakt door een bedrijfsongeval? En weet je niet goed wat je nu moet doen? Geen zorgen. Wij hebben 5 tips voor je!

Tip 1: Zoek steun bij vrienden en familie

Een bedrijfsongeval, poeh. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Je hele leven ligt overhoop. Plotseling kun je door de pijn en verwondingen niet meer doen wat je eerst wel kon. Zoals werken, sporten of klussen in huis.

Dat is een heftige omschakeling. In die periode is steun van familie en vrienden belangrijker dan ooit. Soms kan het moeilijk zijn om hulp te vragen, maar de mensen die dichtbij je staan, doen niets liever dan jou helpen er weer bovenop te komen. Samen sta je sterker dan alleen.

Tip 2: Vertel jouw werkgever dat je een bedrijfsongeval hebt gehad

Wees er snel bij. Hoe eerder jouw werkgever van het ongeluk af weet, hoe beter. Zo kan de werkgever meteen actie ondernemen. Zoals het opstellen van een ongevallenrapport en het inschakelen van de arbeidsinspectie.

In een ongevallenrapport staat precies hoe het ongeluk is ontstaan en wat er is gebeurd. De werkgever moet het ongeluk melden bij de arbeidsinspectie wanneer je door een bedrijfsongeval overlijdt, blijvend letsel oploopt of wordt opgenomen in het ziekenhuis. De arbeidsinspectie controleert vervolgens of de werkgever zich heeft gehouden aan alle wetten en regels om de werkplek veilig te houden.

Tip 3: Stel de werkgever aansprakelijk voor jouw schade

“De werkgever aansprakelijk stellen? Wat is dat precies?” Vraag je je misschien af. En dat snappen we heel goed! Daarom leggen we het je graag uit.

Het aansprakelijk stellen van de werkgever wil zeggen dat je de werkgever officieel verantwoordelijk houdt voor jouw schade. Met als doel het vergoed krijgen van de letselschade. Werkgevers zijn bijna altijd aansprakelijk voor ongelukken op de werkvloer.

Maar geen zorgen. Jouw werkgever hoeft de schade niet uit ‘eigen zak’ te betalen. De meeste werkgevers zijn namelijk goed verzekerd voor werkgeversaansprakelijkheid. Uiteindelijk is het de verzekeraar van de werkgever die de vergoeding aan je uitkeert.

Tip 4: Bewaar alle bonnetjes en facturen goed

De parkeerkaartjes bij het ziekenhuis. Aanpassingen in de woning. Bezoekjes aan de fysio. En dan hebben we het nog niet eens over de gemiste inkomsten nu je (tijdelijk) niet meer kan werken. Kosten die hoger en hoger oplopen. Kun je die schade vergoed krijgen?

Zoals we net uitlegden is de werkgever gelukkig bijna altijd aansprakelijk. Jouw schade wordt dus vergoed. Dan moet natuurlijk wel duidelijk zijn hoe groot die schade precies is. Daarom is het super belangrijk om alle bonnetjes, facturen, hoe groot of klein ook, te verzamelen. Bewaar ze goed!

Tip 5: Schakel zo snel mogelijk een letselschade jurist in

Oké, je hebt als slachtoffer van een bedrijfsongeval dus recht op schadevergoeding. Hiervoor moet je de werkgever aansprakelijk stellen. In theorie klinkt dat allemaal leuk en aardig, maar in de praktijk liggen de zaken een stuk ingewikkelder. Het aansprakelijk stellen van de werkgever gebeurt op officiële manier met een aangetekende brief, en dat is slechts het begin.

Er zal veel contact moeten worden gelegd met verschillende instanties en partijen, zoals de verzekeraar, artsen, specialisten en arbeidsdeskundigen. Om nog maar te zwijgen over de discussies die gevoerd gaan worden over de hoogte van de schadevergoeding.

Daarom raden we je aan zo snel mogelijk een letselschade jurist in te schakelen. Onze ervaren juristen helpen jou graag met het vergoed krijgen van de schade en nemen al het ingewikkelde papierwerk uit handen.

Wijs Letselschade staat voor je klaar

Bij Wijs Letselschade gaan we altijd herstelgericht te werk.

We kijken hoe we jou het beste kunnen begeleiden naar een nieuwe toekomst, hoe we kunnen helpen bij zaken waar je tegenaan loopt op je werk of in huis, en bijvoorbeeld naar welke vergoedingen je nodig hebt om zonder zorgen je toekomst tegemoet te gaan.

Samen komen we er altijd uit!

Neem gerust contact met ons op!

Zou je graag meer tips willen, toegespitst op jouw persoonlijke situatie? Of ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Of bel 035-8878266 om meteen één van onze juristen te spreken voor deskundig en kosteloos advies. Wijs helpt je graag!

We willen je op het hart drukken om altijd voor een letselschade advocaat of jurist met het Nationaal Keurmerk Letselschade te kiezen. Dit keurmerk geeft aan dat een letselschade advocaat of jurist betrouwbaar is en de kwaliteit kan bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten van een goede belangenbehartiger. Wijs Letselschade zit aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Terug naar blog-overzicht