Inkie Stoop

Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam als letselschadejurist. Na mijn rechtenstudie heb ik ervaren hoe het is om bij een verzekeraar en een groot expertisebureau te werken. Inmiddels werk ik al weer vele jaren als belangenbehartiger. Ik ben ongelofelijk trots op Wijs en waar wij voor staan. Elke dag weer behartigen onze letselschadejuristen met passie de belangen van onze cliënten en dat doen wij heel graag!

Wereldverbeteraar

Men typeert mij wel eens als wereldverbeteraar. Hoewel het wel eens lastig is te accepteren dat ik niet de hele wereld “beter” kan maken, vind ik dat alles wat je in je directe omgeving kan doen voor iemand anders helpt. Dit geldt ook in mijn werk. Het geeft mij een goed gevoel als ik zie dat mijn cliënt, ondanks het opgelopen letsel, toch weer even blij en gelukkig is door iets wat we samen hebben bereikt. Ook op bredere schaal probeer ik mijn steentje bij te dragen. Zo ben ik voorzitter van het NIS, de vereniging van letselschade-experts, ben ik lid van de werkgroep normering van De Letselschaderaad en heb ik zitting in het Platformoverleg van De Letselschaderaad.

Samen

Wijs staat voor “Wij Samen”. Maar het staat ook voor het behandelen van een letselschade proces op een manier die “wijs” is. Ik wil koste-wat-kost dat mijn cliënten blijven ervaren dat zij een belangenbehartiger in de arm hebben genomen die zowel het beste resultaat met ze behaalt, alsook iemand die luistert en waarop ze kunnen bouwen.

Luisteren

Ieder persoon is uniek en heeft zijn eigen wensen en verlangens. Dit geldt zeker ook wanneer iemand betrokken raakt bij een ongeval. Welk verhaal gaat er achter mijn cliënt schuil? Wat heeft hij of zij nodig om weer een goed leven te kunnen leiden ook na het ongeval? Dit en meer is wat mijn werk ook na meer dan 20 jaar elke dag weer zo boeiend maakt. Luisteren naar de behoeften van mijn cliënt en van hieruit blijven zoeken naar de mogelijkheden om alle partijen bij elkaar te brengen. Dit is steeds weer een ongelofelijk mooie uitdaging. In mijn letselpraktijk werk ik vaak met mensen die ernstig letsel hebben opgelopen als gevolg van een ongeval en soms zelfs een naaste hebben verloren. Om deze mensen te steunen en voor hun de persoon te zijn waarop ze kunnen bouwen en vertrouwen, maakt mijn werk steeds weer mooi.