Bedrijfsongeval in Utrecht: wat nu?

Heb je letselschade opgelopen tijdens je werkzaamheden in Utrecht? Een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje. Ook in Utrecht. De stad verwacht in 2040 meer dan 455.000 inwoners te hebben dus wordt er volop gebouwd. Tijdens de bouwwerkzaamheden gebeurt het regelmatig dat een werknemer iets overkomt. Het is geen ongevaarlijk werk wat daarbij komt kijken. Dat geldt ook voor grote renovaties, zoals het renovatieproject van de Domtoren dat rond 2018 is gestart. Iemand struikelt over een losliggend voorwerp of valt bijvoorbeeld van een gammele stellage. Met als gevolg vaak ernstige verwondingen. Soms zelfs met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Maar ook op diverse bedrijventerreinen, de vele kantoren en talloze winkels die Utrecht rijk is wil het nog weleens mis gaan. Denk aan winkelpersoneel dat uitglijdt over een te gladde vloer. Letselschade ligt dan gauw op de loer. En zo zijn er (helaas) nog talloze andere voorbeelden te bedenken.

Nadat je van de eerste schrik bent bekomen, denk je waarschijnlijk: wat nu? En dat begrijpen we heel goed. Daarom vertellen we je hier wat meer over.

Je werkgever is meestal aansprakelijk

Misschien heb je hulp in de huishouding nodig, wordt jouw salaris niet volledig doorbetaald of maak je andere kosten. Deze financiële schade wil je natuurlijk vergoed zien. En dat kan gelukkig ook. Je werkgever is namelijk bijna altijd aansprakelijk voor je schade. Dit komt dankzij strenge wettelijke regels die jou als werknemer in bescherming nemen.

Als je tijdens je werk gewond bent geraakt kan het verstandig zijn om jouw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen. Dat kan onder andere wanneer je:

 • In loondienst werkzaam bent
 • Als ZZP-er werk verricht dat ook door een medewerker van de opdrachtgever had kunnen worden gedaan
 • Vrijwilligerswerk doet en er sprake is van specifieke omstandigheden (waarover je hier meer kunt lezen).

Gelukkig is de werkgever voor dit soort ongevallen vaak goed verzekerd.

Wat kan ik nu het beste doen?

Dit zijn onze adviezen:

 • Meld het ongeval bij je leidinggevende
 • Vraag aan jouw werkgever of er een melding van het ongeval bij de arbeidsinspectie is gedaan
 • Vraag je werkgever ook om een ongevallenrapport op te laten stellen
 • Neem contact op met een letselschadejurist die jou verder kan helpen.

Wijs Letselschade helpt je graag verder

Op dit moment heb je natuurlijk al je tijd en energie nodig voor je herstel. Dat is immers het allerbelangrijkste. Daarom helpen wij je graag bij het claimen van de schade. Onze juristen hebben inmiddels al veel letselschadeslachtoffers van bedrijfsongevallen in Utrecht geholpen en zetten hun kennis en kunde met plezier voor je in. Uiteraard is ons uitgangspunt dat de relatie tussen jou en je werkgever zo goed mogelijk blijft.

Dit kan Wijs voor jou betekenen

 • Wijs neemt contact op met jouw werkgever
 • Wijs komt bij je langs
 • Wijs biedt gegarandeerde kosteloze rechtshulp
 • Wijs is superspecialist op het gebied van letselschade
 • Wijs neemt alle papierwerk uit handen
 • Wijs behaalt het beste resultaat

Meer weten over onze hulp en werkwijze?

Of wil je eerst even kennismaken? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We nemen nog dezelfde dag contact met je op. Ook kun je bellen naar 035-887 82 66 om direct één van onze juristen te spreken. We horen graag van je!