Ongeval op het werk?

Onze juristen helpen u gratis bij het claimen van de hoogst mogelijk schadevergoeding.

Direct kosteloos juridische hulp
Persoonlijk en professioneel oog voor jouw letselschade
Meer dan 20 jaar ervaring in letselschadezaken

Schade door een bedrijfsongeval? 

Ben jij tijdens een arbeidsongeval gewond geraakt en heb je veel kosten gemaakt? Dan is de kans groot dat je recht hebt op een letselschade vergoeding. Voor het verhalen van deze kosten heb je geen advocaat nodig. Een jurist kan je hierbij kosteloos helpen.Laat onze juridische specialisten je gratis bijstaan. Wij onderzoeken of je recht hebt op een schadevergoeding en de hoogte van het bedrag. Neem vrijblijvend contact op om te profiteren van onze diensten.

Wijs heeft veel ervaring in arbeidsongevalzaken. Denk hierbij aan de volgende sectoren:

 • Haven
 • Bouw
 • Logistiek
 • Distributie
 • Fabrieken
 • Industrie
 • Tuinders
Kom in contact met onze juristen
Contact opnemen
Onze letselschade juristen staan voor je klaar

Heb jij juridische hulp nodig na letselschade? Vertel ons je verhaal en we nemen tijdens kantooruren direct contact met je op. Liever direct iemand spreken?
Bel ons op 035 203 2167.

Of bereken je letselschade met de Letselschadecheck

Aan welke kostenposten moet je denken?

De impact en gevolgen van een bedrijfsongeval zijn afhankelijk van de persoon en de situatie waarin het ongeval heeft plaatsgevonden. De meest voorkomende kostenposten die er uit ontstaan zijn:

 • inkomensschade ofwel verlies van verdienvermogen als gevolg van
 • arbeidsongeschiktheid;
 • pensioenschade (gemist pensioengeld);
 • re-integratiekosten;
 • kosten door gemiste promotiekansen;
 • ziekenhuiskosten;
 • kosten van medische behandelingen;
 • kosten van revalidatie;
 • kosten van huishoudelijke hulp;
 • reiskosten;
 • telefoonkosten en portokosten;
 • (buiten)gerechtelijke kosten van een rechtszaak.

Heb jij juridische hulp nodig na letselschade? Vertel ons je verhaal en we nemen tijdens kantooruren direct contact met je op.
Liever direct iemand spreken? Bel ons op 035 203 2167.

Onderneem direct actie

Letselschade claimen uitgelegd

Onze clienten geven ons gemiddeld een 9,6 Lees de ervaringen van anderen die je voor gingen

"Na een verkeersongeval was ik letterlijk en figuurlijk de weg kwijt. Omdat ik zeer veel stress ondervond van de communicatie met de automobilist die mij als fietser had aangereden besloot ik juridische hulp te gaan zoeken, die tot mijn verbazing kosteloos bleek te zijn. Bij het googelen stuitte ik op een zeer lovende beoordeling van Wijs Letselschade. De beoordelaar was in het bijzonder zeer te spreken over de ondersteuning door mr. Romy van der Blom-Dassen. Ik besloot contact op te nemen met Wijs Letselschade en werd al snel teruggebeld: door Romy! In het daaropvolgende traject heeft Romy mij voortdurend ondersteund met juridisch advies en een luisterend oor. Ze was goed bereikbaar en reageerde snel als dit even niet zo was. Uiteindelijk heb ik de zaak dankzij de onderhandelingen van Romy naar tevredenheid kunnen afhandelen en heb ik dit nare hoofdstuk met een goed gevoel kunnen sluiten."

Maarten

"Al mijn vragen werd ik goed mee geholpen door meneer. En dacht ook mee met mij naar oplissengen wat ik erg fijn vond."

Daniel

"Na een lange tijd in dit proces te hebben gezeten ben ik toch wel ontzettend blij dat ik Wijs Letselschade heb ingeschakeld vanaf het eerste moment. Ik ben zo ontzettend goed geholpen door Sophie de Wolf en de laatste tijd ook door haar collega Angelique Pronk. Als ik met vragen zat mocht ik bellen, mailen of zelfs appen. Hier werd dan ook altijd snel op gereageerd. Daarnaast voelde ik me altijd gehoord en begrepen, dachten ze mee en ondernamen direct actie. Dames, ik kan jullie niet genoeg bedanken."

Laura

"Ik ben blij dat ik jullie/jou als schade advocaat heb genomen. Vooral in het begin hadden wij regelmatig contact. Toen de schade adviseur van de tegenpartij bij mij thuis kwam, heb jij mij heel goed bijgestaan en door het ruim 1.5 uur durende gesprek geholpen. Voor mij was het op het laatst allemaal te "wazig" wat er gezegd werd door de vermoeidheid. Toen er een bod kwam heb je geprobeerd om er nog meer uit te halen, maar doordat ik het wilde laten rusten heb jij het héél netjes afgerond. Ik ben zeer tevreden. Mijn dank hiervoor."

Ingrid

"Vanaf het eerste moment had ik de overtuiging dat ik ontzorgd zo worden. Een welkome situatie nadat ik door een ongeval mij eerst gedwongen voelde om zelf actief aan de gang te gaan. Daartoe was ik helemaal niet in staat. Mevr. De Wolf nam het voortouw met de afhandeling en ik kon aan de slag met mijn herstel. We onderhielden regelmatig contact dat overigens zeer prettig en professioneel verliep. De afwikkeling is naar volle tevredenheid."

Frans van der Heide

"alles op het juiste moment, goed uitgelegd, bedankt voor de geleverde diensten."

Douglas Dias

"Vanaf de intak tot en met het eindresultaat fijne begeleiding en duidelijke communicatie doorheen het proces. Veel deskundigheid en een rëële en redelijke kijk op de zaak. Er is daarbij hard gewerkt en dat heeft tot een goed resultaat geleid. Er was een vervelende gebeurtenis, dankzij Wijs ook iets positiefs daarbij/ daartegenover. Dank."

Cas

"Als ik terugkijk op mijn ervaring met Diandra Steiner-van der Voort, heb ik dit als zeer positief ervaren. Vanaf het allereerste contact voelde ik me gehoord en erkend. Het hele proces van het omgaan met letselschade is ergoverweldigend, maar ik voelde mij gesteund en gesterkt. Wat ik het meest waardeer aan de ondersteuning is de persoonlijke benadering. Ik werd behandeld als een individu. Er werd de tijd genomen om mijn verhaal te begrijpen en mijn behoeften te kennen. Dankzij de deskundigheid en toewijding, kon ik het proces met meer vertrouwen doorlopen. Ik ben dankbaar voor de ondersteuning die ik heb ontvangen en ik zou Diandra Steiner-van der Voort ten zeerste aanbevelen aan iedereen die in een vergelijkbare situatie verkeert."

Linda

"Wijs Letselschade was voor mij een zeer positieve ervaring! Ik zag door alle gesprekken en therapieën door de bomen het bos niet meer, maar de begeleiding van Sofie van der Wel bracht veel helderheid en rust. Ik voelde me gehoord en kon wat afstand nemen van mijn zaak en aan mijn herstel werken. Dank je wel Sofie, voor je goede zorg!"

Sheila van Bezooijen

"Ik zou niet weten hoe het beter zou kunnen. In mijn geval was Diandra het uithangbord van Wijs Letselschade. De begeleiding was zoals ik graag wilde: vriendelijk en uitermate professioneel voor zover een leek als ik dat in kan schatten. Ik raad iedereen in voorkomende gevallen de begeleiding van Wijs (en Diandra) aan!"

Tonnie

"Zeer positief. Ben goed begeleidt. Ik raad iedereen wijs lestelschade aan."

Nando

"Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over hoe ik bijgestaan ben! Mark Bouwmeister was mijn advocaat, en ik had me geen betere kunnen wensen. Alles voelde heel vertrouwd,en gemakkelijk. Ik hoefde nooit lang te wachten op antwoord als ik vragen had, hetzij via email, telefoon of whatsapp! Ook over de uitkomst ben ik ook zeer tevreden! Ik zou Wijs Letselschade ( Mark Bouwmeister) dan ook ten zeerste aanraden bij ieder die dat nodig heeft. Cath."

Catharina

"Al voor de 2e keer hun nodig gehad en weer opnieuw uitstekend geholpen!"

Jolanda

"Super fijn en vakkundig geholpen in deze letselschade zaak. Ze denken echt met je mee. Prettig contact"

Marjon

"Niets dan positieve geluiden over Wijs Letselschade, in het bijzonder Sofie. Ik ben ontzettend fijn geholpen en het resultaat is beter dan ik had durven hopen. Aanrader!"

Saskia

"Mijn zus en ik kwamen in contact met Wijs Letselschade n.a.v. een verkeersongeval met letselschade dat mijn zus is overkomen. Zeer professioneel geholpen, buitengewoon aangenaam contact en uiteindelijk een zeer goede uitkering voor mijn zus door hen bereikt. Hoewel ik uiteraard niemand een verkeersongeval toewens, kan ik Wijs Letselschade in het geval van een dergelijke gebeurtenis van harte aanbevelen!"

Paul

"De contactmomenten waren erg fijn en de zaken werden duidelijk met mij doorgenomen. Hierdoor wist ik goed waar ik aan toe was en wist ik goed wat de mogelijkheden waren binnen mijn zaak."

Mark

"Brenda is een zeer kundige letselschade specialist. Ze is prettig en laagdrempelig in de omgang. Mede dankzij haar is de in het begin zeer starre verzekeraar opgeschoven naar een voor mij acceptabel resultaat. Zonder een heel langdurig traject met expertises. Ik kan Brenda Oonk zeker aanbevelen!"

Anoniem

"2 ongelukken in 2 maanden tijd, wie kan zoiets verzinnen. Nou ik in ieder geval niet. Je belt je eigen verzekering en daar botste ik tegen zo’n grote chinese muur op. In plaats van meedenken werd ik tegengewerkt en toen ik ook nog hoorde dat ik zelf contact op moest nemen met degene die mij aanreed, degene die tegen de ambulance uitviel, ik trok dat even niet. Ik ging achter mijn pc zitten en zocht naar letselschade advocaat. Ik stuurde een bericht en kreeg meteen een heel fijn gevoel bij de intake. Ik werd gehoord. Ik mocht het even loslaten en binnen een paar dagen was er al een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Romy kwam langs en het voelde niet alleen vertrouwd, ze luisterde aandachtig en ondernam meteen actie. In de eerste instantie voor het eerste ongeluk, en toen later het 2e gebeurde, pikte ze dat zelf op en weer werd ik ontzorgt. Je raakt in zo’n emotionele achtbaan, maar Romy was er. Er kwamen experts, en binnen anderhalf jaar was alles geregeld. Mijn werk kan ik niet meer doen, maar er is een nieuwe start, waardoor je weer naar de toekomst kan kijken en dat was echt met de steun van deze fijne mensen van Wijs letselschade. Dankjewel hiervoor."

Tanja

"Heb een fijne samenwerking ervaren, zeker ook met oog op het menselijk aspect, chapeau"

Peter

"Ik word snel geantwoord als ik een vraag heb . En ze zijn zeer betrokken en denken mee wat het beste voor hun cliënt is."

Siham Badrane
Werkwijze
Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij
aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

1Opstart van jouw letselschade

Na het verzamelen van alle informatie, stelt Wijs de verzekeraar van de tegenpartij
aansprakelijk. We nemen zoveel mogelijk regelwerk uit handen en onderhouden contact met alle partijen. We zorgen dat er schot zit in de behandeling van jouw letselschade.

2Herstel & (financiële) rust

Terwijl jij herstelt, kijken we samen naar de impact op je leven. We brengen de schade in kaart en vragen. Als de aansprakelijkheid is erkend vragen we een voorschot aan zodat jij niet met hoge kosten blijft zitten.

3Stabiele situatie

Je bent volledig hersteld of jouw medische situatie is stabiel. De medisch adviseur brengt, mogelijk na een medisch onderzoek, de gevolgen van jouw letsel voor de toekomst in kaart.

4Afronding

We nemen samen alle schade (inclusief toekomst schade) met je door. Na overleg met de verzekeraar komen we tot een (definitieve) schadevergoeding. Pas als jij tevreden bent met het resultaat, ronden wij het traject af.

5

Veelgestelde vragen

Letselschade is de schade die je lijdt als je gewond raakt bij een ongeval of voorval waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Letselschade bestaat uit materiële schade (alle schade die je lijdt door het ongeval en kosten die je maakt) en immateriële schade (smartengeld).

Meer lezen

Aansprakelijkheid is niet hetzelfde als schuld. Als iemand schuldig is aan een ongeval, zal hij meestal ook aansprakelijk zijn. Andersom geldt dat niet altijd. Je kan aansprakelijk zijn voor een gebeurtenis zonder dat je hieraan schuld treft. Dat is bijvoorbeeld als je wordt gebeten door een hond. De eigenaar is dan altijd aansprakelijk, ook al blijkt dat hij er niets aan kon doen. Ook een werkgever is vaak niet zelf schuldig aan een ongeval op de werkvloer maar meestal wel aansprakelijk.

Meer lezen

Of je nu gewond raakt door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of ander voorval, zorg er in ieder geval voor dat je alle gegevens noteert van degene die het ongeval heeft veroorzaakt zoals naam, adres, emailadres, telefoonnummer en kenteken. Ook de namen en telefoonnummers van getuigen kunnen belangrijk zijn.

Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval is het belangrijk dat je samen met de andere partij het schadeaangifteformulier invult en, als dat om wat voor reden ter plaatse niet lukt, de politie inschakelt.

Bedrijfsongeval

Voor een werkgever bij een bedrijfsongeval is het belangrijk dat hij een ongevallenrapport opstelt waarin staat vermeld wat er is gebeurd en zo nodig de arbeidsinspectie inschakelt.

Voor alle andere praktische zaken die geregeld moeten worden kan je contact opnemen met een belangenbehartiger die dit voor je uit handen kan nemen.

Meer lezen

Nee, dat is het niet. Sterker nog, de hulp is voor jou kosteloos. Als je namelijk een ongeval overkomt waarvoor iemand anders aansprakelijk is, is in de wet vastgelegd dat je een professionele belangenbehartiger mag inschakelen en de kosten moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij, dat is meestal de verzekeraar van de tegenpartij.

Meer lezen

Hierover kan je afspraken maken met jouw belangenbehartiger. Bij Wijs is het zo dat als wij jouw letselschade aannemen, wij nooit kosten bij jou in rekening brengen.

Meer lezen

Het is misschien fijn om te weten dat als je ons belt, je direct bij ons terecht kan voor een eerste advies. Dit is natuurlijk kosteloos. Ook al heb je maar één vraag, je kan ons altijd bellen. Als wij samen met jou besluiten dat je onze hulp goed kan gebruiken, gaan wij direct voor je aan de slag. Wij nemen dan in overleg met jou contact op met de tegenpartij en gaan samen in kaart brengen wat voor hulp je op dat moment nodig hebt. We kijken wat de kosten zijn die je maakt en vragen hiervoor een voorschot aan. Vervolgens bespreken we het verdere traject en wat je precies kunt verwachten. Wil je meer weten over het letselschadetraject? Bekijk dan ook onze animatie of Wijswijzer letselschade.

Meer lezen

Als jij gewond raakt bij een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, wordt in de regel alle schade vergoed die jij lijdt. Denk hierbij aan kosten die je zonder het ongeval niet had hoeven maken, zoals reiskosten, medische kosten, kosten van aanpassingen in je huis, kosten die je maakt omdat je hulp moet inschakelen, extra studiekosten enz. Maar ook schade die je lijdt omdat je salaris niet volledig wordt betaald, je overuren mist, je inkomen als zzp’er wegvalt of er minder inkomen is doordat bijvoorbeeld je omzet wegvalt.

Naast de materiële schade, heb je ook recht op een vergoeding voor immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Deze komt boven op de materiële schade.

Meer lezen

Smartengeld is vaak een klein onderdeel van de volledige letselschade. Dit is een vergoeding voor alle ongemak, ellende, pijn die je door het ongeval lijdt. De smartengeld bedragen in Nederland zijn vrij beperkt. Gelukkig wordt wel alle schade vergoed die jij concreet lijdt door het ongeval. Dat staat los van de smartengeldvergoeding.

Meer lezen

Vaak hoor je in de media dat de afwikkeling van een letselschade soms wel jaren kan duren. Hoe lang de afhandeling duurt, is voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw herstel. Als je na een paar weken al hersteld bent van jouw verwondingen, dan kan jouw letselschade hierna snel worden afgewikkeld en is het letselschadetraject kort. Er zijn alleen helaas ook veel letselschades die vele ernstiger gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan iemand die door een ongeval in een rolstoel terecht komt. In dat geval heeft het ongeval een ongelofelijke impact op iemands leven. Om dat leven met elkaar opnieuw vorm te geven kost tijd en in zo’n geval kan het letselschadetraject jaren duren.

Meer lezen

Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Na een ongeval komt er veel op je af en weet je niet waar te beginnen. Zeker niet omdat je dit, als het goed is, nog nooit hebt meegemaakt, er allerlei vragen door je hoofd heen spoken terwijl je je vooral wilt richten op je herstel. Je kan bij alle vragen, contact met ons opnemen per telefoon, mail, app of chat. Gewoon omdat we je graag op weg helpen.

Meer lezen

Wijs letselschade is niet gespecialiseerd in letselschade trajecten als gevolg van mishandeling of medische missers. We verwijzen we je graag door.

Is jouw letsel veroorzaakt als gevolg van een misdrijf, mishandeling of geweld, dan willen je graag doorverwijzen naar bijvoorbeeld het schadefonds geweldsmisdrijven. 

Is jou letselschade veroorzaakt door mishandeling of medische fouten, dan verwijzen jou graag naar een gespecialiseerd kantoor via www.deletselschaderaad.nl/nkl/;

Nationaal Keurmerk Letselschade

Wijs letselschade is opgenomen in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit is het enige register waarin de gekwalificeerde kantoren aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Helaas kan momenteel iedereen zich ‘letselschadespecialist’ noemen en daardoor komt het nog te vaak voor dat slachtoffers bij een kantoor terecht komen die niet het beste voorheeft. Wijs letselschade staat niet alleen in het Register maar is ook actief in besturen en commissies om de “slechte praktijken” uit de letselschadebranche te weren.

Meer lezen

“Zeer snel en accuraat handelen, meelevend en meedenkend. Hier heb je wat aan. Een volhouder en iemand die echt voor je staat. Tanja je bent de 10 meer dan waard”

Petra

Gemiddeld beoordeeld met een 9.6
Lees meer ervaringen