Hoe houd je de relatie met je werkgever goed na een bedrijfsongeval? 4 tips!

8 december 2022

Geplaatst in: Bedrijfsongeval

Je hebt een ongeluk gehad op het werk. Bent gevallen van een steiger, gestruikeld over een kabel die rondslingerde of aangereden door een heftruck… Met (ernstige) verwondingen tot gevolg. Je kunt voorlopig niet meer aan de slag.

Hierdoor maak je je terecht zorgen. Je maakt veel kosten maar hoe gaat de werkgever reageren? Wat nou als je ontslagen wordt? Brr, je denkt er liever niet over na.

Gelukkig zijn er manieren om de band tussen jou en je werkgever tijdens het letselschadeproces goed te houden. Zodat jullie straks weer op vertrouwde voet verder kunnen – mits jouw letsel dat toelaat natuurlijk. Hieronder onze beste tips uit de praktijk.

1. Durf open en transparant te zijn

Als we iets spannend vinden, hebben we de neiging om het uit te stellen. Om het kleiner te maken dan het is. Of om zelfs helemaal geen actie te ondernemen.

Maar als het gaat om een bedrijfsongeval met letselschade, is dat niet zo verstandig.

Je helpt jezelf en je werkgever enorm door direct open kaart te spelen. Als eerste tip willen we je dan ook meegeven om jouw leidinggevende zo snel mogelijk te vertellen dat je een ongeval hebt gehad. Zo krijgt de werkgever meteen de kans om de juiste stappen te zetten.

2. Lees je in over jouw rechten (en plichten van de werkgever)

Door je in te lezen over jouw rechten als letselschadeslachtoffer voorkom je onnodige discussies. Bovendien neemt deze kennis waarschijnlijk een hoop stress weg. En dat kan de relatie tussen jou en de werkgever alleen maar ten goede komen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Je na een bedrijfsongeval in 99% van de gevallen recht hebt op schadevergoeding?
  • De werkgever vaak goed verzekerd is tegen aansprakelijkheid en jouw schade dus niet ‘uit eigen zak’ hoeft te betalen?
  • Je na een ongeluk op het werk niet zomaar ontslagen kan worden?

Geeft rust hè? Lees voor meer belangrijke weetjes eens op je gemak de artikelen en blogs van Wijs Letselschade over letselschade en bedrijfsongevallen!

3. Stuur de Wijs Wijzer Bedrijfsongevallen naar jouw werkgever door

Help de werkgever een handje door jouw manager of leidinggevende de Wijs Wijzer Bedrijfsongevallen toe te sturen. Dit is een gids speciaal voor werkgevers vol met tips over hoe te handelen als werkgever bij een bedrijfsongeval.

Hierin staat bijvoorbeeld dat de werkgever het ongeval op tijd moet melden bij diens verzekeraar. En dat er altijd een ongevallenrapport moet worden opgesteld waarin precies staat wat er is gebeurd.

4. Vraag een letselschadejurist om hulp

Naar je werkgever toe stappen en om schadevergoeding te vragen… Is spannend. Dat begrijpen we heel goed. En gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Daar zijn belangenbehartigers voor!

Onze laatste tip is dan ook: schakel een letselschade jurist in die jou helpt in het letselschadeproces. Een belangenbehartiger die aan is gesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en gespecialiseerd is in de behandeling van bedrijfsongevallen.

Een goede belangenbehartiger of letselschade jurist weet precies waar jij recht op hebt en wat de plichten van de werkgever zijn. Bij Wijs Letselschade zijn we gespecialiseerd in bedrijfsongevallen en zorgen we ervoor dat jij alle schade vergoed krijgt waar je recht op hebt, zónder daarbij jullie werkgevers/werknemersrelatie uit het oog te verliezen!

Wijs Letselschade staat voor je klaar

We hopen dat je iets aan onze tips hebt gehad. Dat jij en je werkgever na het traject elkaar de hand kunnen schudden. En dat je hopelijk, na een passend integratietraject, weer als vanouds bij jouw werkgever aan de slag kan. Daar streven we naar.

Benieuwd naar onze werkwijze? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Of bel 035-8878266 om direct één van onze juristen te spreken. We helpen je graag!

We willen je op het hart drukken om altijd voor een letselschade advocaat of jurist met het Nationaal Keurmerk Letselschade te kiezen. Dit keurmerk geeft aan dat een letselschade advocaat of jurist betrouwbaar is en de kwaliteit kan bieden die je verdient. Deze belangenbehartigers worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de kwaliteitseisen die je mag verwachten van een goede belangenbehartiger. Wijs Letselschade zit aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Terug naar blog-overzicht