De eerste weken van letselschadejurist Meike Smeenk

26 september 2017

Geplaatst in: Algemeen Vacatures en kantoorberichten

Mijn eerste weken bij Wijs Letselschade

Een nieuwe baan is altijd spannend. Op vrijdag 1 september 2017 ben ik, tegelijk met mijn nieuwe collega Charlotte, begonnen bij Wijs Letselschade als letselschadejurist. De reden voor mij om voor Wijs te kiezen, is dat hier echt het belang van het slachtoffer voorop staat en het slachtoffer overal bij betrokken wordt. Het slachtoffer is absoluut geen dossiernummer, maar wordt gezien als mens en wordt serieus genomen. Als ik zelf slachtoffer zou worden van een ongeval, is dat hoe ik behandeld zou willen worden.

Wegwijs

Op zo’n eerste werkdag is van werken nog niet echt sprake. Het is op zo’n moment meer leren dan werken. Je leert je collega’s en je nieuwe werkplek kennen en leert al meteen veel over de werkwijze van Wijs. Na het weekend mochten we al meteen inhoudelijk met dossiers aan de slag. Op mijn derde werkdag zat ik met Inkie bij een nieuwe cliënt thuis voor een huisbezoek en een week later bij een andere cliënt voor een bespreking met een arbeidsdeskundige. De perfecte manier om de werkwijze van Wijs van dichtbij mee te maken en om letterlijk wegwijs te worden.

Collega’s

Wat ik erg fijn vind, is dat Charlotte en ik samen in hetzelfde bootje zitten, nu we samen tegelijk bij Wijs zijn begonnen. Ook worden wij absoluut niet in het diepe gegooid zonder vangnet. We krijgen van zowel Inkie en Norma als van Carla goede begeleiding waar we wat aan hebben. Met een wekelijks jurisprudentieoverleg houden wij onszelf en elkaar daarnaast goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van letselschade. Inmiddels is ook al ons eerste bedrijfsuitje met zijn vijven een feit. Bestemming was het Singer museum in Laren waar de exposities Cuban Art Now en Meesters van de Oriënt te zien waren. Ik heb Inkie, Norma, Carla en Charlotte inmiddels leren kennen als hele fijne collega’s. Nog gezelliger is het als Inkie één of twee honden meeneemt naar kantoor.

Ik kijk ernaar uit om te blijven leren en te groeien in het vak van de letselschade!

 

Terug naar blog-overzicht