De eerste weken van letselschadejurist Sophie de Wolf

1 december 2020

Geplaatst in: Algemeen Vacatures en kantoorberichten

Mijn eerste weken bij Wijs zijn een feit.

Verandering

Verandering is goed voor de mens, zegt men toch? Nou, dat kan ik zeker beamen. Na 11 jaar bij een rechtsbijstandsverzekeraar te hebben gewerkt, heb ik de stap naar Wijs gemaakt en daar ben ik heel erg blij mee.

Na werken in een grote organisatie was ik op zoek naar iets persoonlijkers. De inhoud van de baan beviel me nog steeds maar “de jas” paste me niet meer. Toen ik de vacature las voor ervaren letselschadejurist bij Wijs, was dat een feest van herkenning voor mij. Herkenning in waar ik naar op zoek ben; een inspirerende omgeving waarin je de ruimte krijgt om echt de verbinding te maken met je cliënt en te houden. Dat is namelijk precies waarom ik het vak zo leuk vind.

De eerste dagen

Veranderen van baan kost energie en ik werd gewaarschuwd dat het wennen aan al het nieuwe niet altijd even leuk zou zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus was ik op alles voorbereid.

Gelukkig viel het alleszins mee. Ik voel mij namelijk al vanaf dag één helemaal thuis bij Wijs. Dat komt door hoe mijn collega’s zijn als mens maar ook hoe ze zijn als professional. Menselijk, belangstellend en met verstand van zaken.

Mijn eerste dagen vulden zich met kennis maken met iedereen en de eerste voorzichtige stappen zetten in het nieuwe dossier systeem.

Gewoontes

Ik wist dus dat het wennen zou zijn maar was me niet bewust van het feit dat ik in de afgelopen jaren toch behoorlijk wat gewoontes had aangemeten. Gewoontes zoals bepaalde afkortingen die je de ganse tijd gebruikt.  Maar ook gewoontes in het benaderen van een nieuwe zaak en waar je de koffie haalt (of zet). Nu we een aantal weken verder zijn, kan ik zeggen dat ik mij de Wijs werkwijze al behoorlijk eigen heb gemaakt.

Inmiddels begint mijn eigen digitale dossierkast zich weer te vullen en zijn de eerste bezoeken afgelegd. Als de eerste maand een voorbode is van de toekomst dan verheug ik mij op wat komen gaat!

 

 

 

Terug naar blog-overzicht